07 noiembrie, 2011

Recenzie Orasul Bantuit -Stephen King

         
„Silueta era imbracata in ceva ce parea a fi un costum de clovn alb-argintiu. Falfaia imprejuru-i in vantul polar. Avea in picioare niste enormi pantofi portocalii, asortati cu nasturii-pompoane care se insirau pe partea din fata a costumului, intr-o mana strangea un manunchi de sfori ce se inaltau spre o multime de baloane, iar, cand observa ca acestea pluteau in directia sa, Ben se simti cuprins si mai puternic de sentimentul irealitatii. Inchise ochii, si-i freca si ii deschise iar. Baloanele continuau sa pluteasca spre el.“ Stephen King, Orasul bantuIT, vol. 1

"Orasul bantuIT este suma a tot ceea ce am facut si am invatat in viata mea." Stephen King



         Parerea mea:
         Am terminat si cartea asta zilele trecute. Sincer pot spune ca nu m-a atras asa cum au facut-o altele. Poate din cauza faptului ca am lalait-o prea mult pentru ca niciodata nu eram in dispozitia de poveste horror, poate din cauza descrierilor in care uneori chiar ma pierdeam sau poate din cauza clovnului. Chiar nu pot sa suport clovnii, sunt extrem de sinistri.
Deci povestea este in felul urmator: avem orasul Derry, avem morti inexplicabile ale copiilor, intamplari de-a dreptul sinistre si stilul caracteristic de a scrie a lui Stephen King. Rezulta astfel o carte chiar buna, daca ai rabdare sa o citesti.
Totul incepe cu disparitia micutului Georgie, fratele lui Bill, care a fost omorat de..monstrul clovn in timp ce se juca cu o barca de hartie pe santul de apa care se formase pe strazi in urma ploilor torentiale.In primul  volum nu se intampla prea multe. Personajele principale suntre prezentate de un grup de prieteni care si-au promis sa se reintalneasca atunci cand monstrul va ataca iarasi.Suntem introdusi in vietile personajelor, asa cum sunt ele dupa mutarea din Derry si aflam reactiile lor in urma primirii vesti reinceperii crimelor. Reactiile  sunt diferite, mai calme sau mai tragice, fiecare fiind cu adevarat afectat de acest telefon primit de la Mike.
De ce sunt ei atat de terifiati? Ce le-a produs cu adevarat spaima? Raspunsul la in a doua parte a volumului, cand citim fragmente din copilaria acestora dar si modul in care clovnul le-a influentat copilaria.

9 comentarii:

Anonim spunea...

Nu ma prea atrag cartile lui Stephen King! :( Sunt interesantele indeile lui, dar ii citesc cartile atat de greu. Cred ca daca ar fi scris la persoana I l-as fi adorat! <3

JustLaugh spunea...

wow..ma sperie clovnul de pe coperta mereu i-am gasit inspaimantatori..:-s ... imi plac cartile horror poate i-as da o sansa carti:-?

Anonim spunea...

Te sperie clovnii? :O Muahaha, ai grija! E un balon in spatele tau! =)) Inseamna ca mortii ii gasesti atragatori, nu? Ai dormi cu ei in pat! :D :))

Alexandra Ioana spunea...

mda ce sa zic,apreciez acest autor,pentru ca scrie horror,am vazut unele filme ecranizate dupa cartile sale si mi se pare foarte bune si foarte"horror"

Unknown spunea...

lol clovn? eu nu am citit nimic de el si nici nu am ceva dar chiar as vrea sa o fac

JustLaugh spunea...

mda...nu imi plac clovni..si asta mi se trage dupa ce am vazut filmul Amusement :D

mm spunea...

Am cititi mult pareri despre Stephen King, dar niciodata nu am citit o carte de la el. Am auzit ba ca este un rege al cartilor Horror, ba ca este supraapreciat si tot asa. Si eu sunt un foarte nerabdator, nu imi plac cartile in care azctiunea se intinde la nesfasit, iar in concluzie nu cred ca voi citi cartea. Plus ca idee cu clovnii mi se pare cam hilara, serios clovni?

Anonim spunea...

Buna, acum doua minute am terminat cartea si sunt profund impresionata! Intradevar este destul de consistenta insa daca ai rabdare merita sa fie citita, depinde acum ce gusturi aveti, majoritatea nu prefera povestiile "horror".

Unknown spunea...

Sthepen King e cel mai tare am privit filmul it the dacing clown 2017 si mi a placut acum vreau sa si citesc