30 ianuarie, 2012

Recenzie Casa de Sticla ( Vampirii din Morganville #1) - Rachel Caine

Sincera sa fiu, initial nu credeam ca imi va placea seria. Nu prea stiu de ce, just because. Ma gandeam ca nu poate fi ceva special, ci doar o alta carte ok cu vampiri, nimic nou. De Craciun i-am dat mamei o lista lunga plina de carti pe care mi le doream. Am pus-o sa aleaga ce vrea ea, sa ma surprinda. Una din cartile care ei i s-au parut interesante a fost Vampirii din Morganville - Casa de sticla. Eu scrisesem cartea pe lista..ca sa fie, pentru ca tot auzisem destule laude la adresa ei si eram aproape sigura ca mama nu ar alege nimic ce are pe coperta cuvantul "vampir" .
Dupa ce am citit-o pot spune ca wow, ce bine imi pare ca m-am inselat.
Cartea nu seamana cu nimic ce am citit pana acum cu vampiri. Claire este o adolescenta foarte inteligenta care ajunge la universitatea din Morganville. Ceea ce pare a fi doar un alt orasel linistit din inima Texasului, ascunde secrete adanci si letale. Dupa ce Claire reuseste sa o enerveze pe Monica Morell ( pe care eu personal as calca-o pe cap), viata ii este transformata in cosmar, fiind constant chinuita de aceasta. Cum viata ei in campus era un cosmar, se decide sa caute o gazda in afara acestuia si astfel ajunge in Casa de Sticla. Ceilalti locuitori ai casei sunt adolescentii Eve, Shane ( <3) si Michael Glass, proprietarul casei.
Niciunul dintre cei 3 nu este vampir, asa ca am scapat din fericire de eternul cliseu fata draguta si inocenta indragostita de vampirul interesant si chinuit. Ehh..Michael nu este tocmai om, ascunde un secret destul de ciudat, iar Claire este singura care il afla, dar nu dau mai multe detalii.
In acest volum o urmarim pe Claire cum devine dintr-o fetita isteata, o adolescenta capabila sa se apere pe ea insasi si totodata urmarim felul in care relatia dintre ea si Shane se dezvolta. Nu a fost nimic grabit, ci doar o prietenie ce s-a dezvoltat in mult mai mult. Shane a ajuns si el in topul meu cu baieti geniali din carti.
Vampirii din aceasta carte sunt exact cum trebuie. Dark and dangerous. Oamenii sunt doar niste papusi, niste marionete in mainile dezinteresate ale vampirilor.Ceea ce mi s-a parut de altfel destul de interesant. Mi se cam luase de vampiri plini de remuscari care se indragostesc de fete umane. Ei bine, in aceasta carte avem parte exact de acea latura intunecata a vampirilor.
Mi-a placut la nebunie stilul scriitoarei. A stiut cum sa imbine totul intr-o carte superba.   Personajele sunt frumos conturate, iar actiunea este din plin. Replicile lui Shane dau o nota binevenita de umor textului.
Ahh..da! Sfarsitul! Cand am citit sfarsitul am ramas cu gura cascata. Totul s-a terminat fix in mijlocul celei mai tensionate scene posibile. Apoi am tot incercat sa aflu ce se intampla, urasc suspansul, dar nimeni nu imi spunea ce se intampla mai departe :)). Asa caa a trebuit sa fac rost urgeent de volumul 2. L-am citit si m-am mai linistit.
Anyway..va recomand aceasta serie, este foarte foarte reusita si nu veti regreta orele petrecute citind-o.
Chiar acum am terminat de citit volumul 3, care de asemenea se termina brusc si ma tot gandesc cum sa fac rost de carte mai repede. Am observat ca scriitoarei ii cam place sa lase publicul in suspans.
P.s. Voi posta cat de curand si recenziile pentru volumele 2 si 3. Stati pe aproape! :D


6 comentarii:

JustLaugh spunea...

este prima serie pe care mi-am luat-o cu vampiri si prima citita:D...si vai cat mai urasc sfarsiturile fiecarei cartti din serie..te pune mereu pe jar:))..ma bucur ca am decis sa-mi iau prima carte:)

Anonim spunea...

Hmmm, eu nu am citit-o! Nu stiu de ce! Nu mi s-a parut cine stie ce! :( Dar acum m-ai convins! O VREAU!!! :D

Alexandra Ioana spunea...

hmmm,recenzia pare chiar foarte interesanta,si decand am vazut coperta cartii prima oara m-a atras in vreun fel si atunci mi-am dorit.o si eu,insa nu o am,sper ca totusi mosul va veni la mine anul acesta si o sa mi-o achizitionez.

Unknown spunea...

as vrea si eu sa citesc aceasta serie ma atrage din ce in ce mai mult

JustLaugh spunea...

sincer niciodata nu mi-a placut coperta...fata de pe ea e cam uratica:))...dar continutul carti te face sa treci cu vederea defectul:D

alexa ioana spunea...

vreau neaparat sa incep seria asta..mi-o doresc de mult timp
primul volum pare interesant, dar am auzit ca celelalte sunt mult mai bune