11 martie, 2012

Recenzie Jocul Minciunii - Sara Shepard

"Sa inceapa Jocul Minciunii"


http://www.elefant.ro/res/img/pictures/jocul-minciunii-detail.s.jpgDaca ai avea o sora geamana? Daca in ziua in care trebuia sa va intalniti afli ca a fost ucisa si tu ii vei fi inlocuitoare?Cine-i criminalul si mai ales ce-i de facut in astfel de situatii?
Ei bine,pentru adolescenta Emma, raspunsurile acestor intrebari valoreaza mai mult decat orice altceva. De cand a fost mica a fost mutata de la o familie adoptiva la alta, niciodata avand o familie adevarata. In momentul in care Travis, fratele ei vitreg, gaseste pe net un clip cu o fata care este strangulata viata i se schimba total. De ce? Fiindca fata din acel filmulet ii este identica. De aici Emma face o serie de cautari si ajunge in orasul lui Sutton, sora ei, doar pentru a afla ca aceasta este moarta, iar criminalul vrea ca aceasta sa pretinda ca este Sutton.

O latura putin mai diferita a acestei carti o reprezinta faptul ca nararea este in mare parte facuta de Sutton, mai bine zis de fantoma acesteia. Sutton nu mai are nicio amintire din viata umana, asa ca este la fel de neajutorata ca si Emma. Nu poate intra in legatura cu aceasta in niciun fel si nu o poate ajuta. Mi-au placut partile in care Sutton isi amintea fragmente din viata ei, din momentele in care a fost sugrumata cu acel lant. Dadeau o nota de mister intregii actiuni, dar mai si elucidau anumite aspecte. 
Eu nu am citit inca Micutele Mincinoase deci probabil recenzia mea va fi putin mai obiectiva, fiindca nu pot compara acest volum cu altceva scris de aceeasi scriitoare. Sara Shepard m-a uimit prin stilul ei, prin felul in care ii indeamna pe cititori sa faca presupuneri. Pana la finalul primului volum cred ca deja banuiam cateva persoane ca ar putea fi ucigasul, doar pentru a afla ca nimic nu este sigur...criminalul se afla printre ei..dar totusi cine este?
Nu pot spune ca a fost extrem de multa actiune, fiindca nu prea a fost, dar cartea a excelat in alt fel. Suspansul si tensiunea pe care autoarea le-a creat in paginile cartii nu te lasa sa te dezlipesti de ea.

Legat de personaje, pot spune ca imi place mai mult Emma din serial decat cea din carte. Pur si simplu in primul volum nu mi-a dat impresia de protagonista puternica, luptatoare, ce poate face fata provocarilor. Mi s-a parut putin cam slaba si mototoala asa...Dintotdeauna mi-au placut protagonistele cu personalitate, genul care stiu sa se impuna, iar Emma nu prea a facut nimic din toate acestea. De fiecare daca cand devenea mai periculos ea nu stia ce masina sau autobuz sa ia pentru a pleca din oras. Noroc cu Ethan ca i-a mai deschis putin ochii. Nu mi s-a parut ca o inlocuia pe Sutton in cel mai bun fel...adica da..e normal sa fi speriata cu un criminal pe urmele tale dar totusi..Ethan chiar mi-a placut, este genul aparent bad boy. Nu este interesat de lumea fitelor si incearca sa stea cat mai departe de genul asta de oameni.
 
Carte vs serial. : Inca un caz in care serialul este total diferit de carte..cel putin momentan. In serial Sutton este cat de poate de vie, iar Emma o inlocuieste fiindca aceasta este in cautarea mamei lor. Evident, nici in serial nu lipsesc pericolele, dar nu sunt aceleasi ca in carte. Ethan si Sutton in carte nu au avut nicio legatura..sentimentala..in timp ce in serial sunt impreuna. Exista multe alte diferente si, dupa ce voi termina de vazut primul sezon ( sunt doar la episodul 4) voi reveni cu o comparatie carte-serial mai detaliata. Cum spuneam si mai sus, mie mi-a placut mai mult Emma din serial, are mai multa personalitate.


 Mai jos aveti traierul serialului :

7 comentarii:

Only Books spunea...

Desi nu mi se intampla sa spun des asta, mi-a placut mai mult serialul. Pur si simplu nu ma incanta stilul autoarei, chiar daca ideea e interesanta.

Dee.

JustLaugh spunea...

hehe fix acum am inceput cartea:X..si deja imi place cum incepe ma bucur ca e diferita de serial pentru ca nu e chiar asa bun:D

Anonim spunea...

Nu ma atrage prea mult! Nu am citit nici macar Micutele Mincinoase! :((

Alexandra Ioana spunea...

nu prea ma atrage subiectul,dar am vazut ca exista serial ceea ce este foarte bine,si dupa micutele mincinoase s-a lansat serial:D,usor,usor,apar seriale sau filme dupa toate cartile

mm spunea...

Mi se pare interesanta aceasta idee, de surori gemene, oricum eu nu am mai intalnit-o si chiar mi se pare deosebita. Sa nu compari niciodata o carte cu un film, sunt carti bune cu filme proaste, sau invers. Mie mi s-a intamplat la Interviu cu un vampir, cartea mi s-a parut plictisitoare, in timp ce filmul...
Oricum sa revin, cred ca o sa ma apuc si eu de serial, sa vad daca imi place ideea, si dupa, poate,poate si de carte. Mi am propus sa citesc cam prea mult carti, intr-un timp prea scurt.

JustLaugh spunea...

chiar credeam ca imi v-a place mai mult cartea..dar din pacate cum inaintai mai mult devenea plictisitoare...

Unknown spunea...

am cartea asta si am citit putin din ea si mi s-a parut super sunt sigura ca imi va placea