25 aprilie, 2012

Recenzie Clubul V - Kate Brian

http://jacqlineveve.files.wordpress.com/2012/03/cop-clubul-v_105x1751.jpgRezumat :

Toată lumea o face (sau nu?)
Mandy, Kai, Debbie şi Eva trebuie să obţină ceva înainte de absolvirea liceului: să câştige prestigioasa bursă Treemont, o adevărată foaie de drum pentru colegiul pe care şi-l va alege fiecare. Dar bursa are o cerinţă ciudată: „puritatea sufletului şi a trupului”.
Într-un efort de a-şi proclama „puritatea” în faţa întregii şcoli, Mandy înfiinţează Clubul Virginităţii.
Prietenele ei sunt de acord că un club social este o idee grozavă, dar să fie de acord şi cu păstrarea marii „V” până la absolvire pare să fie o cu totul altă problemă. Pentru că fiecare ascunde câte un secret. Ceva important!
Iar secretele lor le-ar putea costa mult mai mult decât o simplă bursă…


 Recenzie :

Eram total convinsa ca am ratat cartea aceasta cand, din intamplare, trecand pe langa un chiosc cu ziare am observat ca mai aveau un exemplar. Cum mama era cu mine, am intrebat-o in cel mai dulce mod posibil daca vrea sa mi-o cumpere. Am citit cartea in aceeasi zi, fiiindca eram cam racita si ma plictiseam acasa.
Clubul V este una din acele carti care descriu viata de liceu, cu bune si cu rele. Fara fantasy, fara creaturi supranaturale, doar genul de realitate pe care o intalnim in liceele din toata lumea. In prim plan in aceasta carte sunt 4 prietene: Eva, Mandy, Kai si Debbie. Adauga intregii povesti o prestigioasa bursa Treemont, 40000 de dolari pe an, si ai gasit motivul infiintarii Clubului V.

Cartea  nu este scrisa intr-un mod prea complicat, nu este extraordinara si parca nu a fost tocmai Sex and the City vs Gossip girl. Da..suntem plasati in viata de liceu a patru fete, cu intrigi si toate cele, dar nu se ridica la nivelul celor doua seriale mentionate mai devreme. Eu cand ma gandesc la serialele acelea doua, imediat imi vine in minte stilul extravagat de viata al celor din New York..Upper East Side si (mai ales) stilul vestimentar al acestora. In "Clubul V" totul este absolut normal. 


Fiecare fata are propriul motiv pentru care vrea aceasta bursa, fiecare are problemele ei cu familia, iubiti actuali sau fosti veniti pe nepusa masa.
Asa cum spuneam, fiecare dintre cele 4 fete are propriul motiv pentru care isi doreste bursa, dar niciuna nu este sincera cu celelalte, de aici si multele si inutilele certuri dintre ele. Eva este genul de fata cuminte, timida, muncitoare, indragostita de dintotdeauna de Riley Marx. Nu considera ca este la fel de buna ca si celelalte, dar nu are dreptate. Mi-a placut felul in care a fost conturata Eva, desi unele reactii ale ei ma lasau cu gura cascata. Debbie, este tipa care se da la toti, ii vrajeste pe toti, dar inca este virgina. Este inteligenta, frumoasa si pare a avea un viitor stralucit, parintii acesteia fiind siguri ca va castiga concursul de mate si fizica. Totusi..ea nu isi doreste acest lucru, ea isi doreste sa fie designer vestimentar ( know the feeling girl :)) Debbie va face de asemenea o pasiune pentru Riley si..de aici conflictul intre cele doua prietene.
Mandy este fata perfecta. Are viata perfecta, iubitul perfect, familia..imaginea perfecta, banii si tot ce si-ar putea dori. Totusi..totul se duce de rapa atunci cand tatal sau este acuzat de frauda. Cum va reusi sa faca fata vestilor..schimbarilor? Kai, ultima sosita in grupul lor, se trezeste nevoita sa faca fata intoarcerii in viata ei a unei foste iubiri. Povestile de dragoste nu au intotdeauna un happy ending, iar oamenii in care alegem sa ne punem increderea nu sunt mereu cea mai fericita alegere. Intr-o astfel de situatie se va gasi si Kai, nevoita sa clarifice lucrurile dintre ea si cel pe care credea ca il uitase.
Presiunea la care sunt supuse fiecare le face sa uite ca sunt prietene, ca sunt acolo una pentru cealalta. Atunci cand secretele pe care le ascund ameninta sa le intoarca una impotriva celeilalte..va supravietui prietenia lor?

Nota : 3/5 

Niciun comentariu: