21 aprilie, 2012

Recenzie Ma dau in vant dupa cumparaturi - Sophie Kinsella

Rezumat :

http://i.clubafaceri.ro/clients/4/78784/88/ma-dau-in-vant-dupa-cumparaturi---sophie-kinsella-973-681-728-8-492362_big.jpgCu Ma dau in vint dupa cumparaturi, Editura Polirom incepe publicarea seriei de romane care o au drept personaj principal pe Rebecca Bloomwood, eroina la fel de indragita ca Bridget Jones. Rebecca, o tinara ziarista eleganta, mereu in pas cu moda, isi petrece viata profesionala spunindu-le altora cum sa-si gestioneze veniturile si cheltuielile. In timpul liber si chiar in drum spre/de la serviciu, Rebecca face cumparaturi. A-si lua ceva nou, oricit de mic – o bluzita, niste sandale adorabile sau o inutila luminare parfumata – e raspunsul la toate problemele ei. Rebecca incearca sa economiseasca. Imposibil. Incearca apoi sa faca mai multi bani, dar nu se pricepe sa confectioneze rame pentru fotografii. Nimic nu ii iese bine si se mai consoleaza din cind in cind cu o mica recompensa. Plina de datorii, se incurca in note de plata, dar mai ales in tot felul de minciuni pentru banci: si-a rupt piciorul, are febra glandulara, i-a murit catelul adorat, l-a descoperit pe Mintuitorul si asa mai departe. Cu cit inventeaza mai multe, cu atit mai adinc se scufunda in lumea comico-imaginara in care traieste. Un articol bomba publicat intr-un ziar de scandal ii schimba viata. Invitata la o emisiune TV sa vorbeasca despre el, Rebecca devine in scurt timp guru-ul in probleme financiare al Marii Britanii si, in acelasi timp, vedeta a televiziunii nationale. Evident, isi gaseste si marea dragoste, multimilionar pe lista burlacilor celor mai doriti din tara. 



„Spiritual si plin de verva, romanul lui Sophie Kinsella surprinde lumea de vise a acelei victime a modei care se ascunde in fiecare dintre noi.” (Entertainment Weekly)
„Nu asteptati sa se faca reduceri ca sa va luati Ma dau in vint dupa cumparaturi!” (US Weekly)




Recenzie :


Am luat cartea de la biblioteca saptamana trecuta siiii m-a captivat total. Poate pentru ca stilul scriitoarei este simplu, interesant si te face sa nu lasi cartea din mana sau poate datorita micii..mari  obsesii personale in ceea ce priveste hainele.
Rebecca Bloomwood este o visatoare. Este cea mai aiurita protagonista din cate am intalnit pana acum in carti. Crede ca totul este posibil,chiar si ca ca poate castiga la loto si de ce nu..sa scape peste noapte de o luuunga datorie provocata de obsesia pentru shopping. Lucreaza la o revista financiara, dar acest job nu o ajuta sa se simta implinita in niciun fel. Nu reuseste sa se mentina pe linia de plutire pe plan financiar si astfel ajunge ingropata in datorii. 


„Daca ar putea sa poarte toata lumea haine noi in fiecare zi, cred ca depresia n-ar mai exista.” (Rebecca Bloomwood)

Cam asa ar suna sloganul vietii Rebeccai. Viata este frumoasa, dar este si mai frumoasa atunci cand iesi din casa imbracata intr-o bluza frumoasa de casmir, un trench Burberry si poate niste pantofi Calvin Klein, nu? Dar atunci cand cumperi si cumperi intruna cum reusesti sa scapi de aceasta dependenta? Cum poti spune nu vitrinelor care te ademenesc sa incerci noua colectie, sau promotiilor absolut irezistibile?
In viata protagonistei intra si superbul afacerist Luke, cu memoria sa vizuala si IQ-ul sau enervant de ridicat, iar Rebecca se trezeste data peste cap de tot. Va reusi oare sa scape de multele datorii pe care le are si totusi sa faca si fata provocarilor care ameninta sa ii apara in cale?
Eu va recomand aceasta carte draguta, scrisa lejer, amuzanta, care va va aduce in fata ochilor o poveste de dragoste foarte interesanta cu happy ending. 

Cartea este un must-read, fiindca va fi un adevarat rasfat  pentru shoppaholicii din noi. :)



Nota : 4.5/5

By the way, pe internet puteti gasi si filmul care, desi nu urmeaza firul cartii, este foarte dragut. 

7 comentarii:

Biaa spunea...

Mi-a placut foarte mult filmul. Trebuie neaparat sa incerc si cartea :X

Anonim spunea...

Clar, nu e genul meu! Dar imi place fata de pe coperta, asa dezmembrata cum e! :))

JustLaugh spunea...

nu ma dau in vant pentru tipul asta de carti...ok poate titlul mi se potriveste putin:))...dar nu cred ca as citt-o oricum recenzia e draguta... eu doar am vazut filmul:D:))

Anonim spunea...

Daca ti-a placut filmul, trebuie sa citesti si cartea. By the way, cum zice Aleca, nu se aseamana cele doua. :D

Alexandra Ioana spunea...

hihihi,asta-i carte buna pentru fete:)),foarte tareee<3,imi place foarte mult titlul si cica este si film,dar,nu l-am vazut....interesant:-??

Unknown spunea...

am auzit ca sophie este cea mai tare autoare a acestui gen. pana acum nu am citit nimic de ea dar chiar vreau, mai ales ca avem si cartile de la chic polirom care sunt foarte ieftine, daca sti unde sa le cauti

JustLaugh spunea...

acum am cautat-o in catalogul online de la biblioteca si o are...:-?..deci am cu ce carte sa incep anul 2013:))