28 decembrie, 2012

Recenzie Delirium - Lauren Oliver

Am primit de la Izabela ( JustLaugh) recenzia cartii Delirium, pe care nu am citit-o dar pe care mi-o doresc deja de ceva vreme. Si din cate am inteles din recenzie, sfarsitul ne lasa in pom.Acum vreau si mai tare sa o citesc :)).


 

Recenzie Delirium de Lauren Oliver


http://d.gr-assets.com/books/1327135588l/10644205.jpgDatorită librăriei Libis și noii categori de cărti în engleză am avut ocazia să citesc cartea. Are un subiect genial ce se bazeaza pe o singura intrebarea… Dacă dragostea ar fi o boala?.
 Cartea descrie o lume distopică în care iubirea (amor deliria nervosa) purtată pentru propriul copil, partener de viață sau pentru familie dispare printr-o operație la vârsta de 18 ani, iar în acest fel guvernul te asigură că vei trăi o viață fericită fără depresi și alte sentimente ce îti pun în pericol sânătatea . Căsatoriile sunt aranjate în felul unor anumite note și liste ceea ce mi se pare de-a dreptul trist faptul că romantismul nu mai e cunoscut de către oameni. Doar o singură atingere sau o îmbrătișare sunt suspecte de simptomele virusului îngrozitor, pana și cuvăntul ‘‘Love” este interzis, iar băieți și fetele sunt ținuți la departare uni de alți fără să interactioneze pana nu li se ofera ’antidotul’.Mi-a plăcut foarte mult cum Lena(personajul principal) în prima parte a cărti susține faptele rele pe care iubirea o ofera, însa încet, încet sentimentele fața de un băiat pe nume Alex înfloresc și afla ca toate poveștile și lucrurile spuse de guvern  nu sunt așa cum s-a zis de-a lungul aniilor. Cei doi își dau seama că nu au nici o șansă de a supraviețui fără dragoste și în condițiile impuse de guvern așa că decid să fugă, însă acest lucru nu e așa ușor cum pare.Trec printre niște momente de adrenalina și teama pe care autoarea știe să le exprime superb prin cuvinte.
   Adevarul e că ma așteptam la un sfarșit destul de frumos însa NU! …sfârșitul acestei cărți pur și simplu mi-a luat inima și mi-a călcat-o în picioare!!! Însă impactul pe care l-a avut arată talentul autoarei. Toate sentimentele pe care le-am simțit citind, au făcut să fie una dintre primele trei cărți preferate pe care le-aș reciti mereu.

http://25.media.tumblr.com/tumblr_m5dywz4eDv1qe6ejeo1_500.gif





Citate: 
"I'd rather die my way than live yours."
"The most dangerous sicknesses are those that make us believe we are well"
"Hate isn’t the most dangerous thing, he’d said. Indifference is."
"I'd rather die on my own terms than live on theirs. I'd rather die loving Alex than live without him."

Trailer:

Tu ai lua antidotul?
  Da   sau   Nu

10 comentarii:

Unknown spunea...

of nu stiu nu cred ca l-as lua. Imi place de pistruiata de pe coperta

Alexandra Ioana spunea...

imi place foarte mult coperta si recenzia:x,este foarte frumoasa,dar,nu mi-o iau pentru ca din pacate,nu stiu engleza :-<

Unknown spunea...

eu nu mi- o iau pentru ca la cat de cunoscuta e sigur va aparea si in romania si o astept pana atunci

Alexandra Ioana spunea...

probabil va aparea si in romania,eu asta imi doresc si sper sa apara la vreo editura cunoscuta de la noi.

Unknown spunea...

poate apare la epica ca tot ne surprinde placut in ultimul timp

mm spunea...

In ultimul timp am o pasiune cidata pentru aa, cartile distopice. Iar ideea ca iubirea, unul dintre sentimentele pe care noi le pretuim cel mai mult si pe care il slavim, poate sa fie o boala si astfel interzisa mi se pare, macabra. Oricum m-a surprins placut recenzia, desi este scurta este bine pusa la punct.sper sa apara cartea si in Romania.

JustLaugh spunea...

am strans bani si urmeaza sa-mi iau vol. 2 acum ca nu mai depaseste suma de 50 sunt foarte curioasa ce urmeaza... cum nu am rezistat si am citit cate ceva pe tumblr despre serie va aparea un personaj nou care va fi destul de important:X Can't wait!!:))

Unknown spunea...

esti norocoasa ca iti poti lua cu cardul de pe bookdepository eu nu am card si e mai greu

Claudia spunea...

Coperta este foarte frumoasa.... si se spune ca oamenii pistruiati sunt norocosi.

Unknown spunea...

serios? nu stiam acest lucru si eu am niste pistrui mici. se pune :? =))