20 septembrie, 2011

O plimbare de neuitat- Nicholas Sparks

O plimbare de neuitat
Nicholas Sparks

      Am citit cartea relativ de curand, pe la inceputul verii.Initial nu vroiam sa o citesc..Vazusem filmul cu mult timp in urma si cum sfarsiturile triste nu sunt deloc preferatele mele, nici nu am vrut sa aud de carte.
Totusi, odata ajunsa in biblioteca, desi aveam deja o lista in minte, am zarit cartea pe un raft si nu am putut rezista. Am citit-o si a meritat fiecare secunda petrecuta cu cartea in brate.
Inca de la inceput ni se dau anumite indicii asupra sfarsitului tragic, dar niciodata ceva concret. Actiunea se desfasoara cu pasi mici, care duc spre deznodamantul inevitabil. Orice fan al romanticului  este atras de cuplul Jamie- London, cuplul fata cuminte-baiat rebel. Lucrurile insa, sunt mai profunde de atat.
Jamie Sullivan este genul de persoana pe care toti parintii si profesorii o iubesc, cu o reputatie curata precum lacrima, genul de fata care prefera sa mearga la biserica sau sa stea pe veranda casei citindu-si  biblia.
Daca ar fi un lucru la care nu s-ar fi asteptat Londorn acesta ar fi felul in care s-a indragostit nebuneste de Jamie. Destinul insa a avut alte planuri, iar ei nu au avut cum sa stea in calea lui, oricat de mult si-ar fi dorit.
Sfarsitul povestii este probabil cunoscut de toata lumea.Eu, ca si restul cititorilor am asteptat pana la ultima pagina sperand sa apara un miracol, sperand ca nu asta e sfarsitul si ca lucrurile se vor rezolva intr-u final. Nu a fost, pentru ca nu toate lucrurile se aranjeaza asa cum ne-am dori..pana la urma nu este planul nostru ci “planul lui Dumnezeu” cum ar spune Jamie.
“O plimbare de neuitat” este o poveste de viata, o poveste ce ne invata sa traim fiecare zi ca si cum ar fi ultima, sa fim buni cu cei din jurul nostru,sa  ne facem viata sa conteze lasand ceva in demn de tinut minte urma noastra, dar nu in ultimul rand, sa iubim.Cu totii avem nevoie in viata sa cunoastem o persoana speciala, pe care sa o tinem minte orice s-ar intampla, o dragoste adevarata..Sper totusi ca a mea sa fie cu happy ending.

6 comentarii:

Anonim spunea...

Am vazut filmul cu ceva timp in urma si m-a impresionat. Tinand cont ca acest lucru s-a intamplat mai demult, ma gandesc sa imi cumpar si cartea. Sunt sigura ca imi va placea!:)

Only Books spunea...

Am citit-o si am vazut si filmul. Sunt superbe amandoua, dar mai mult imi place cartea!:x

Dee.

JustLaugh spunea...

nu am citit-o dar voi face timp in vara asta pentru ca desi am vazut filmul care e minunat...am auzit ca intotdeauna cartea e si mai faina:D

Anonim spunea...

Nici eu nu am citit-o, insa cred ca i-as da o sansa! Pare interesanta! :)

Alexandra Ioana spunea...

titlul suna foarte romantic,si autorul este foarte bun,din cate am auzit,imi place mult recenzia ta.felicitari;;)

Unknown spunea...

eu am vazut filmul si pot spune ca mi-a placut mult