02 octombrie, 2011

Recenzie Casa de pe plaja- Jane Green

Casa de pe plaja

 Pentru a comanda cartea click aici
 
Parerea mea

          Cartea Casa de pe plaja este o carte interesanta care merita citita. In ea se prezinta vietile a mai multor persoane care trec prin diferite probleme toate din aceleasi motiv: incercarea de a se gasi pe sine, de a-si da seama cine este si ce vrea cu adevarat de la viata, pentru ca totul e ca un carusel..nu stii daca urci sau cobori dar ai dreptul sa speri ca vei ajunge in varf. Raspunsul la toate aceste intrebari le primesc odata cu petrecerea verii in casa de pe plaja a lui Nan.
          Duff este o mama proaspat divortata, cu o fetita rebela Jess, proaspat ajunsa la adolescenta. Motivul pentru care isi petrece vara la Nan este incercarea ei de a-si da seama cine era inainte sa fie sotie sau mama, de a se bucura de viata . Michael este fiul lui Nan si se "refugiaza" la mama lui dorind sa scape de complicatiile aduse de relatia cu sefa sa casatorita Jordana. Daniel devine si el chirias odata cu decizia lui de a se despartii de sotia lui Bee, pe motivul ca el de fapt era atras de barbati.
          Complicatiile nu se termina aici, scurtul rezumat al vietii personajelor fiind practic doar inceputul. Legaturile dintre ei ajung la un moment dat sa imi aminteasca de o telenovela, lasandu-ma sa ma intreb oare ce urmeaza, cine cu cine mai e inrudit, ce se va mai intampla pentru a se complica actiunea.
          "Casa de pe plaja " nu este tocmai o capodopera dar merita citita atunci cand ai timp.Nu este genul de carte pe care nu o poti lasa din mana dar este o carte perfecta pentru momentele in care ai nevoie de o poveste  de dragoste cu final fericit.


Rezumat 

            In Casa de pe plaja, Jane Green continua traditia impletirii mai multor povesti, care se intalnesc si-si afla finalul in locuinta din Nantucket a excentricei vaduve Nan. Afland ca risca sa-si piarda casa, ultimul lucru ramas de la sotul ei si vestigiu al unei lumi candva pline de bucurie si antren, Nan hotaraste sa inchirieze camere pe perioada verii.
 

           Casa de pe plaja devine astfel locul care-i aduce laolalta pe Daniel, bantuit de esecul propriei casnicii si de un secret bine pazit, pe Daff, o mama divortata incercand sa gaseasca o cale de comunicare cu fiica rebela, si pe Michael, fiul lui Nan, prins fara voie intr-o relatie cu sefa sa casatorita, Jordana. Aici, in casa insufletita de caldura si umorul lui Nan, oaspetii sai redescopera prietenia, bucuria si promisiunea unui nou inceput. Autoarea exploreaza cu finete parcursul launtric al personajelor, zbaterile, indoielile si revelatiile lor, la capatul carora cititorul insusi regaseste speranta si increderea in frumusetea vietii.
 

7 comentarii:

Only Books spunea...

Ce bine sunaa!:) Nu stiam de carte:D. Imi place recenzia:).

Dee.

Sorana Ciovica (Rotaru) spunea...

Cartea a venit la fix dupa o sesiune zbuciumata si am savurat fiecare rand al ei. Mai multe detalii aici: http://bookconsumer.blogspot.com/2012/02/casa-de-pe-plaja.html

Anonim spunea...

Hmm, nu e intocmai genul meu! :( Adica din toata colectia CHIC de la Polirom nu mi se pare interesanta decat Diavolul se imbraca de la Prada! :D

JustLaugh spunea...

Pare o carte relaxanta..Si cred ca mi-ar palcea..Mai ales ca este din colectia CHIC.Sunt o mare fana a acestei colectii..:X

Anonim spunea...

E normal sa iti placa colectia CHIC. In cazul meu nu se prea aplica din pacate! :( :))

Alexandra Ioana spunea...

foarte relaxata carte si foarte usoara dupa parerea mea....felicitari pentru recenzie;;)

Unknown spunea...

heyy tu citesti si chic-lit super ma bucur sa aud asta:*