15 octombrie, 2011

Recenzie Mobilul- Stephen King

  • Produs publicat in 2006 la Nemira
  • Colectia: Suspans
  • Format: 130/200
  • Numar pagini: 448
  • Comanda aici

Recenzie          
            M-am hotarat sa fac o recenzie pentru prima carte a lui Stephen King citita de mine.Cartea aduce in prim plan apocalipsa, in una din multele ei variante. In cazul de fata apocalipsa e declansata mai mult sau mai putin constient de telefoanele mobile.
            Odata ce dadeai un telefon, sau auzeai pe cineva vorbind la telefon, semnalul produs de acesta iti resetau creierul, deconectandu-te de la orice te lega de latura ta umana.
            Protagonistul cartii se numeste Clayton Riddell, este desenator si se afla in momentul declansarii apocalipsei in Boston. Totul se  declanseaza atat de repede incat nu are timp sa stea prea mult pe ganduri. Viata ii era in pericol, fiindca toti cei care ascultasera semnalul se omorau acum intre ei, sau omorau persoane care erau inca normale. Alaturi de Tom si de Alice, fetita care fusese la un pas de a fi omorata chiar de mama ei intr-un taxi, isi incep lupta pentru supravietuire, parasind orasul.
           Ei decid sa mearga spre casa lui Tom, singurul loc in care se mai puteai retrage in acel moment. La cateva zile dupa mutarea lor acolo, incep sa observe schimbarile din comportmentul "telnebunilor" supravietuitori. Ei nu se mai omoara intre ei, au inceput sa isi procure hrana si merg asemenea unui stol de pasari, avand un creier comun, conectat prin telepatie. De asemenea noile capacitati ale telnebunilor nu pot decat sa inrautateasca situatia supravietuitorilor semnalului.
Calatorind doar noaptea, pentru ca ziua era a telnebunilor, cei trei incearca sa ajunga la sotia si fiul lui Clay, Johnny. .
Drumul se dovedeste a fi mai complicat decat si-au imaginat, niciunul nestiind ca si "telnebunii" au propriul plan pentru ei, monitorizandu-i constant, intrand in mintea lor, obligandu-i sa le faca pe plac.Cum se va termina oare aceasta cursa nebuna in care doar o specie poate supravietui? Vor reusi cei trei ce si-au propus sau isi vor gasi sfarsitul printre telnebuni? Poti afla doar citind cartea..


 Descriere carte:
          Mobilul descrie un scenariu apocaliptic în care telefoanele mobile se transformă din mijloace indispensabile de comunicație în instrumente ale distrugerii care duc la colapsul societătii omenesti. Naratiunea se desfăsoară pe parcursul a nouă capitole. Pentru mai multe detalii click aici

Coperta: Este ok, rosul sugerand parca varsarea de sange rezultata in urma declansarii semnalului.Imi placea totusi varianta originala a acesteia.

Nota: 4.5/5

Critica: „Cu atmosfera sa obsedanta, cu sarcasmul fata de cei inrobiti tehnologiei, cu scenele de violenta oribila si compasiune umana, Mobilul este ultimul roman al lui Stephen King si primul roman al secolului XXI care capteaza cu adevarat teroarea.“ The New York Times

6 comentarii:

zen spunea...

doamne...tu ai numai carti interesante pe blog
tocmai am dat comanda de cartea asta...o vreau neaparat..

Alexandra spunea...

Paai ma bucur ca iti place. Cartea o gasesti si la biblioteca, stiu eu sigur..

JustLaugh spunea...

la noi la biblioteca sunt doar vreo 3 carti de Stephen King sunt mai multe pe limba maghiara:(...dar totusi suna bine recenzia si as vrea sa citesc cartea de obicei imi plac felul asta de subiecte;)

Anonim spunea...

Eu cred ca Zen inca mai tanjeste dupa ID-ul tau! Parerea mea! =)))

Alexandra Ioana spunea...

foarte autorul asta:x,am vazut o gramada de filme ecranizate dupa cartile lui si filmu asta imi aseamana cu un film de groaza pe care l-am vazut:apel nepreluat:D.....foarte tare recenzia;;)

Unknown spunea...

da e un autor genial vad ca esti fan SK si cartea asta chiar ma atrage poate chiar cu ea voi incepe