27 ianuarie, 2012

Recenzie - Aproape Casatoriti - Jane Costello

Joia trecuta am avut putin timp liber si m-am gandit sa incep o noua carte. Cum vroiam de ceva timp sa fac o super-mini pauza de la fantasy, sa mai incerc si altceva, m-am decis sa incep cartea " Aproape Casatoriti". Mi-a placut fiecare pagina din aceasta carte si chiar nu regret ca am citit-o. Pot spune ca abia asteptam sa ajung acasa de la scoala sa vad ce se intampla cu povestea de dragoste dintre Zoe si Ryan. Am citit cartea foarte repede si am ramas cu o impresie placuta dupa ce aceasta s-a terminat.
Povestea suna cam asa. Zoe, era pe punctul de a se marita cu Jason, dar acesta este cuprins de spaima de casatorie si o lasa pe Zoe in fata altarului. Ea decide sa isi continue viata si, pentru a-i fi mai usor sa il uite pe aproape-sotul ei, decide sa accepte o slujba ca bona in America, ea fiind tocmai din Liverpool. Uff ce fac uneori fetele ca sa uite un barbat..calatoresc jumatate de glob :))..Ea ajunge sa fie dadaca a doi copii adorabili, al caror tata este misteriosul dar totodata irezistibilul Ryan.
La inceput Zoe nu este incantata de felul in care lucrurile merg in casa lui Ryan. Acesta era workaholic, niciodata acasa, putin cam playboy si dezordonat, copiii faceau fix ce vroiau pentru ca el nu le impunea nicio limita..si toate acestea din cauza mortii lui Amy, sotia lui Ryan, care le-a dat viata peste cap. Zoe ajunge sa fie exact picatura de echilibru de care toti cei din acea casa aveau nevoie. Nu voi face un rezumat mai detaliat, fiindca as strica tot farmecul cartii.
Cartea chiar mi-a placut.Este ca un ghid in 3 pasi despre optimism. 
Te invata ca : 
1: Uneori in viata nu se intampla exact ceea ce iti doreai, dar poate acesta este un lucru bun. When nothing goes right, go left. 
2: Orice durere de inima trece. Cate dintre noi nu am fost dezamagite de un tip. Bine..vorbesc "de m-a inselat"," m-a mintit", "etc.." si nu de "m-a lasat in fata altarului", fiindca nu este cazul la varsta noastra, dar ideea este aceeasi. Fiecare dintre noi a fost lasata balta la un moment dat de un tip. Lui Zoe, protagonista cartii i se intampla acelasi lucru. Citind aceasta carte m-am gandit persoanele care m-au dezamagit si au iesit din viata mea nu au facut altceva decat sa lase loc altora.
3: Trebuie sa te bucuri de lucrurile marunte, de micile placeri ale vietii. 


Daca Jason nu ar fi parasit-o in fata altarului pe Zoe si pana la urma ar fi avut curaj sa apara, ea nu ar fi stiut niciodata de nesiguranta lui, de faptul ca nu stia cu siguranta ca vrea sa se casatoreasca cu ea. Nu ar fi mers in America si nu ar fi reparat firele subtiri ce il mai legau pe Ryan de familia lui. Nu ar fi realizat ce inseamna iubirea adevarata sau cat poate fi de puternica atunci cand viata incepe sa mearga prost. Cartea este despre regasirea sinelui, despre refacerea unei inimi frante, despre viata. Poate acesta este si motivul pentru care chiar mi-a placut, nu este ceva foarte special, dar este o poveste frumoasa de viata, cu happy ending, care te lasa cu un zambet pe fata in momentul in care ai treminat de citit ultima pagina.
 Este genul ala de carte reala, in care te poti regasi, poti gandi "uite..asta mi s-ar putea intampla si mie"...



By the way, aceeasi autoare a scris si Bridesmaids, poate ati vazut filmul. 



8 comentarii:

Unknown spunea...

Da, am vazut Bridesmaids, a fost foarte interesant si amuzant:))

Veronica P. spunea...

Mi-a placut foarte mult Costello cu " Aproape casatoriti" . Merita citita si recitita . Nu mii-am luat ochii de la ea pin ce n-am ajuns in final , unde....mai nu incepusem a plinge de bucurie,dar si de jale...pentru Jason si Zoe.......))

Iulya Elena spunea...

Suna foarte bine descrierea si recenzia e convingatoare...acum imi pare rau ca am pierdut-o cand a fost cu revista...:(

Anonim spunea...

Da, si eu zic ca ar fi trebuit sa mi-o iau cu revista! Poate ca mi-ar fi placut, chiar daca nu ma dau in vant dupa genul asta de carti! :D

JustLaugh spunea...

Chiar imi pare rau ca nu mi-am luat cartea impreuna cu revista..Adica pare foarte interesanta.Pare genul meu.O sa vad eu cred ca voi face intr-un fel sau altul rost de ea.

Anonim spunea...

Si coperta este draguta, cu D mare! :)) Frate, cum sa il parasesti in fata altarului?! :O =))

Alexandra Ioana spunea...

foarte tare coperta si recenzia:))

Unknown spunea...

da am citit cartea de la revista joy si mi-a placut enorm. A fost prima carte chic lit pe care am citit-o si pot spune ca dupa ea era in cautarea altor carti in acelasi stil