30 ianuarie, 2012

Recenzie Balul Fetelor Moarte ( Vampirii din Morganville # 2 ) - Rachel Caine


Desi inainte de a ma apuca de aceasta serie nu eram prea entuziasmata si nu aveam cine stie ce asteptari, acum pot spune ca  am facut o mica pasiune pentru VDM. Abia asteptam sa imi cumpar volumul 2, pentru ca primul m-a lasat in pom, fix in mijlocul celei mai tensionate scene. Am cumparat in sfarsit cartea ( la reducereee) si mi-a placut la nebunie.Daca primul volum a fost un inceput bun, al doilea a fost pur si simplu wow.A fost exact ceea ce imi doream sa citesc : o carte cu putina ( sau mai multa) actiune, fiindca daa..a fost din plin. 

Volumul incepe cu ultima scena a primei carti din serie. Michael era pe punctul de a fi ucis din cauza tatalui lui Shane si eu citeam si citeam compleet captivata de carte si ma tot gandeam ca Michael nu poate sa moara, nu trebuie sa moara. Pentru tatal lui Shane am avut un fel de antipatie instanta. In primul rand fiindca se purta asa urat cu Shane, nu avea pic de inima si apoi pentru ca era responsabil pentru aparenta moarte a lui Michael. 

"Balul fetelor moarte " ne impinge si mai mult in captivanta si totodata periculoasa comunitate din Morganville. Aflam mai multe despre personajele principale ale cartii, in special despre Shane si viata lui dinainte de intoarcerea in Morganville, si asta aduce cartii un punct bonus. Apar totodata si personaje noi, Frank tatal lui Shane, Sam vampirul roscat si bland care mi-a placut din prima, iar puternica Amelie are un rol din ce in ce mai semnificativ in serie.

Daca in primul volum eram abolut convinsa ca toti vampirii sunt rai si diabolici, acum granitele nu mai sunt atat de sigure. Pe Amelie nu stiu inca unde sa o incadrez. Clar nu este diabolica, dar nici prea draguta nu este inca. Pare sa o intereseze soarta lui Claire, dar nu stiu daca ii pasa sau doar vede in ea o persoana ce i-ar putea fi utila. Sam si Michael sunt in categoria vampiri buni.

Asa cum am mai spus cartea este plina de actiune, totul este cuprind de o dinamica uimitoare, situatia se schimba din clipa in clipa, pana cand ajungi la un moment dat sa citesti si sa te gandesti "Oare cum mai scapa de data asta". Michael face o decizie ce il va schimba pentru totdeauna, Shane va ajunge inchis intr-o cusca si  condamnat la moarte, in timp ce tatal sau face ravagii prin oras vanand vampiri. Prima sa victima a fost Brandon..oare care va fi ultima, oare cand se va opri?Cu alte cuvinte, in micutul oras Morganville, tensiunea atinge cote maxime, pericolul este atat de impregnat in aer incat aproape poate fi atins.

“ - Prietenii îți aduc moartea, în Morganville. 
   - Nu, îl contrazice Eve, așezându-i o mână palidă pe genunchi. Shane, dragule, în Morganville prietenii sunt singuri care te mențin în viața. ”


Nu ezitati sa va cumparati cartea!
P.s. Nu uitati, va puteti precomanda volumul 7 cu 25 % reducere si transport gratuit. 

6 comentarii:

giorgiana spunea...

mi-a placut mult

JustLaugh spunea...

eram nerabdatoare sa-mi iau volumul 2 datorita titlului si sfarsitul actiuni in cartea anterioara:D... coperta imi place desi parca arata altfel daca tipa de pe coperta nu avea ochelari:)))

Anonim spunea...

Superba coperta! Deabia astept sa ma apuc si eu de serie! :D

Alexandra Ioana spunea...

observ,ca de la un tip leda scoate o gramada de serii surpriza,si vad ca nu se lasa mai prejos nici vampirii din morganville,au ceva volume scoase si poate cine stie candva se va face si film la aceasta serie frumoasa cu vampiri:x

Unknown spunea...

wow cum e coperta asta cu ea in lanturi

JustLaugh spunea...

fata de pe coperta arata cum mi-o imaginez eu pe Eve cu ceva mai mult machiaj gothic :))