22 ianuarie, 2012

Recenzie Ingerul Noptii - Becca Fitzpatrick

Cand am gasit cartea la super oferta nu am rezistat tentatiei si am cumparat-o..ehh..de fapt mama mi-a cumparat-o, dar eu am dus munca grea de convingere. Imi doream de mult timp sa citesc Ingerul Noptii si cartea in mod clar nu m-a dezamagit. A fost prima data cand am citit ceva despre ingeri, a fost ceva nou si mi-a placut modul in care scriitoarea a tratat subiectul.Siii m-a atras si coperta!
Protagonista seriei, Nora, este doar o alta eleva cu o viata normala pana cand misteriosul Patch apare in peisaj. Trebuie sa mentionez faptul ca Nora mi-a placut din prima clipa, iar in volumul 2 mi-a placut si mai mult. Este genul acela de personaj independent, care face lucrurile asa cum vrea, cu orgoliu si personalitate. De asemenea, Nora nu i-a sarit in brate lui Patch declarandu-i dragoste vesnica din primul capitol, ceea ce m-a facut sa indragesc si mai mult cartea. Tachinarile continue dintre cei doi, tachinari ce nu au incetat niciun moment, au dat o nota de realism cartii.
Pe mine, Patch m-a atras din prima clipa. Misterios, brunet cu ochii de un negru atat de intens incat nu i se observa irisul si mai ales un inger cazut, deci implicit un bad boy autentic, Patch este descris de Becca F. intr-un mod inedit, absolut irezistibil.

"Când venea vorba să-l citesc pe el mă puteam numi analfabetă." ( Nora) 
 
Patch intra in viata Norei aproape fortat, reusind sa ii fie partener la biologie in ciuda faptului ca ea nu vrea absolut deloc. Apoi incet, incet isi face loc inclusiv in inima ei. Intotdeauna pare sa stie unde e ea, intotdeauna se intalnesc peste tot, dar oare sunt simple coincidente sau Patch chiar o urmareste? De ce oare a intrat atat de brusc in viata ei?
Cum tot ceea ce tine de Patch este necunoscut, tipul fiind definitia misterului, Nora nu poate decat sa isi dea cu presupusul..Totusi..daca nu i-ar vrea binele de ce ar fi intotdeauna acolo pentru ea, gata sa o ajute.
Situatia se incalceste atunci cand Nora este atacata de un necunoscut ce poarta cagula, chiar in timp ce este in masina. Cine este si ce vrea de la ea? Desi ea nu era sigura, eu am stiut din prima clipa ca nu-i posibil sa fie Patch atacatorul..Ceva imi spunea ca este imposibil. Seria incidentelor bizare se continua cu atacul asupra lui Vee si cu intalnirea Norei cu Jules si Elliot, recent mutat la scoala ei in conditii suspecte.

Daca veti citi cartea va veti indragosti de replicile sarcastice a le lui Patch, de relatia lui cu Nora, veti sta cu sufletul la gura in momentele tensionate, o veti detesta pe Marcie(genul de fata populara si enervanta), veti zambi la replicile lui Vee, bff-ul Norei, si va veti dori ca "Ingerul Noptii" sa fi avut mai multe pagini.
Eu cand am terminat primul volum, nu stiam cum sa fac mai repede rost de al doilea..apoi de al treilea. Daca as putea descrie seria intr-un cuvant, acela ar fi "Addictive", seria fiind exact genul care provoaca dependenta. 

P.s.: Voi posta in curand si recenzia pentru volumul 2 si cateva citate interesante :)

16 comentarii:

Only Books spunea...

Like!:-bd Frumoasa recenzie si chiar interesanta cartea.

Dee.

Alexandra spunea...

Si mie mi-a placut foarte mult :X

lifemeanscolour spunea...

Hey,frumoasa recenzie.As vrea sa te intreb:zice ceva bun de ingeri sau chestii intunecate?

Alexandra spunea...

Paaai mai spune cate ceva..despre ingeri in general, dar nu foarte detaliat. Nu apar prea multe informatii "stiintifice".

lifemeanscolour spunea...

AA.mersi :*

JustLaugh spunea...

daaaa:X..de curand am citit primele 2 volume si ce pot sa spun..:-?..doar ca sunt inebunita dupa Patch..e superba seria si subiectul e interesant..iar coperta e minunata:X...si da! ador si eu replicile sarcastice ale lui Patch:D

Iulya Elena spunea...

Am si eu primul volum si de cand zic ca o sa-l citesc m.am ,lut cu altele...dar cred ca o sa mai astept pana fac rost de volumul 2 ca sa pot sa citesc in continuare...altfel o sufar la cate pareri de bine am auzit...8-|
oricum...super recenzie:)1 1

Anonim spunea...

Ingeeeri! Intrebarea e: am citit pana acum ceva cu ingeri? Ca nu imi prea aduc aminte sa o fi facut! Cartea pare draguta, si recenzia ta a facut-o inca pe atat de atractiva! :)

JustLaugh spunea...

singura serie citita in afara de asta si care era cu ingeri a fost Damnare, dar deja din vol. al doilea o lungeau mult cu lucrurile despre ingeri si te cam plictisea insa Ingerul nopti e foarte diferita are ceva ce ma atrage mai mult si sigur face parte din serile mele preferate:D..eu zic ca merita citita macar prima carte;)

Anonim spunea...

Ok, deci vreau si eu sa o citesc! Damnare nu ma incanta prea tare, sincer. Nu stiu de ce, dar nu ma atrage. :(

Alexandra Ioana spunea...

pur si simplu e geniala cartea:X,am citit primele volume si mi-a placut la nebunie,insa,tot seria mea preferata ramane damnare de lauren kate<3

Alexandra Ioana spunea...

ce pot sa zic despre personajele acestei serii,este ca sunt frumoase,si din cate am auzit eu si nora va deveni nefilima,si in seria mea damnare lucinda price va deveni tot inger;)),oricum o felicit foarte mult pe becca fitzpatrick si am auzit ca in curand se va face film,ceea ce e superrr:X:X

Claudia spunea...

Am auzit multe despre aceasta carte si imi doresc sa o citesc.Becca Fitzpatrick a preluat lucrarea Domnului si a modelat-o în mâinile ei, până ce a dat naștere unui înger periculos, iar fix acest aspect din viața lui Patch o întărâtă pe Nora noastră să se avânte în lumea lui, așa cum o face fiecare cititoare în parte. Norocul ei este că ea e doar la un pas de el, pe când noi suntem la o carte distanță.
"Îngerul nopții" este o carte minunată care demonstrează cât de subțire este granița dintre aparență și esență, alături de niște replici picante și delicioase presate de înger și sentimente dulci și inocente oferite de Nora.

Unknown spunea...

cartea asta am inceput sa mi-o doresc din ce in ce mai mult. Imi plac cartile cu ingeri muuult

mm spunea...

Hmm, am citit si recenia aceasta si recenizia Alexandrei, mi se par amandoua foarte dragute. Cartea cum am mai spus, este bazata pe o idee originala, zic eu, care pur si ma atrage. Nu stiu de ce? Toate elementele ei parca ma cheama, de la coperta, titlu, autor pana la idee si personaje. Cum ai spus si tu, imi place de Nora, imi place independenta ei , imi place caracterul modelat cu grija de autoare.
Mi se pare o carte superba.

JustLaugh spunea...

reusita recenzia si imi place citatul:)))) iar coperta arata atat de bine desi e alb negru pacat ca acest lucru s-a mentinut doar pana la vol. 2 :))