06 ianuarie, 2012

Recenzie Predestinati- Josephine Angelini

             
   REZUMAT

             Helen Hamilton a incercat mereu sa ascunda cat este de  diferita, un lucru nu prea usor pe o insula atat de mica precum  Nantucket si care devine tot mai greu pe masura ce este chinuita din ce  in ce mai mult de halucinatii si cosmaruri.

            Dar adevarata mostenire a lui Helen va iesi la iveala abia cand il intalneste pe Lucas Delos la scoala.

            Dar  chiar si atunci cand Lucas o ajuta sa-si trezeasca la viata uimitoarele  puteri adormite, ei nu pot fi impreuna daca nu se elibereaza de  destinul tragic tesut pentru ei de cele trei moire.

 PAREREA MEA


Cand am citit descrierea de pe coperta m-am gandit ca nu poate fi decat o alta carte care descrie povestea de dragoste dintre o adolescenta cu puteri si un baiat incredibil de frumos. Eram in dispozitia perfecta pentru o astfel de carte, deci am inceput sa o citesc. Dupa primele pagini, cartea a inceput deja sa se indeparteze de imaginea pe care o aveam eu in minte. Helen si Lucas erau departe de ceea ce speram eu, dragostea fiind inlocuita de o ura uriasa. Inca din prima zi de liceu a lui Lucas, Helen a incercat sa il sugrume in mijlocul holului. Nu tocmai un inceput obisnuit pentru o poveste de dragoste, nu?
Aflam apoi ca halucinatiile si cosmarurile ei erau cat se poate de reale si ca cele trei moire erau cele care i-au facut sa se urasca inca din primul moment. Un blestem antic asupra caruia niciunul nu avea vreo putere.
Povestea dintre ei nu incepe in momentul in care se intalnesc, ci cu secole in urma, fiindca acestia au fost blestemati  sa se ucida in momentul in care se vad. Totul incepe cu razboiul Troian, in momentul in care Elena din Troia fuge cu Paris. Astfel, zeii s-au infuriat, iar blestemul pe care l-au aruncat asupra celor doi i-a urmat pe acestia  generatii intregi.
            Totusi..in afara de nevoia de a-l ucide pe celalalt, mai era ceva...ceva ce eu asteptam cu nerabdare, atractie. Salvandu-si viata unul altuia, indeparteaza blestemul si astfel incepe un nou capitol in viata lui Helen, un capitol in care isi descopera adevarata mostenire, puterile sale, dar si pe Lucas.
            Ca in multe carti citite in ultimul timp, atentia mi-a fost atrasa de personajele secundare, in acest caz de Jason si Giggles, care formeaza un cuplu foarte interesant.
Mi-a placut cartea, a fost foarte interesanta si chiar astept cu nerabdare urmatorul volum.* spoiler alert* Totusi a fost ceva ce nu prea mi-a placut. A doua oara in ultimul timp citesc o carte si aflu ca cele doua personaje sunt de fapt frate si sora. Mi-a picat fata cand am aflat. Oricum..asta nu ma face decat sa imi doresc si mai mult sa citesc volumul urmator * gata m-am descarcat*
            In concluziee...cartea chiar a fost frumoasa. A avut de toate: actiune, suspans, iubire, umor. Mi-au placut personajele, au fost conturate extrem de frumos, foarte realist.
           
SFARSIT: Abia astept volumul 2 !!

TRAILER:

5 comentarii:

Anonim spunea...

Cei de la RAO si-au batut joc de coperta asta! Pacat, era atat de frumoasa cea originala! :(

Pe bune? Sunt frati? Ca in Orasul Oaselor! :((

JustLaugh spunea...

nu am citit-o:(..dar sper sa am ocazia..si DA! pacat de coperta oare ei nu vad cum arata?:))))... macar sa ceara parerea cuiva care citeste genul asta de carti:D

Alexandra Ioana spunea...

da,da,da:X
abiastept sa o citesc:X:X,o am in biblioteca si inca nu m-am apucat de ea,sper s-o fac cat de curand,imi place foarte mult si abiastept volumul doi:D

Unknown spunea...

mereu m-a atras cartea asta, nu stiu de ce. Sincer imi placea mai mult coperta originala asta e

JustLaugh spunea...

mereu mi-a placut trailer-ul... acum ca l-am vizualizat din nou vreau sa citesc cartea asa taree!:))..ce nota ii dai carti? :)