10 ianuarie, 2012

Recenzie Tradari- Lili St Crow

   REZUMAT




DRU ANDERSON
Departe de a fi vreun înger
Gata! Până aici cu fetiţa drăguţă!
Lumea Reală e un loc înspăimântător. Întrebaţi-o despre asta pe Dru Anderson, o fată dură care a pus la pământ un număr destul de mare de tipi răi. E înarmată, periculoasă, şi gata să lupte mai întâi şi abia pe urmă să stea la discuţii. Aşa că o să dureze ceva timp până să-şi dea seama în cine se poate încrede.
Sărmana Dru... Părinţii ei au dispărut cu multă vreme în urmă. Graves, prietenul ei cel mai bun (şi singurul!), a fost muşcat de un vârcolac. Şi tocmai a aflat că sângele care îi circulă şi ei prin vene nu este în totalitate uman. Christophe, misteriosul şi chipeşul ei salvator, o ţine ascunsă la o şcoală secretă pentru djamphiri şi vârcolaci adolescenţi. O problemă ar fi că Dru este singura fată de acolo. Vestea proastă: instinctul ucigaş îi spune că unul dintre colegi vrea să o vadă moartă.
Cu toţi ochii aţintiţi asupra ta, să descoperi un trădător în Ordin nu e tocmai un lucru care poate rămâne fără urmări…
Pentru mai multe informaţii despre această serie şi despre autoare, vizitaţi www.strange-angels.com şi www.lilithsaintcrow.com.


 PAREREA MEA



          Am terminat de citit si aceasta carte zilele trecute. Mie mi-a placut mai mult decat primul volum. Stilul scriitoarei m-a prins ca si ultima data si am citit cartea pe nerasuflate dorind sa aflu sfarsitul. De ce mi-a placut mai mult acest volum? Totul este mai complex, intelegem mai bine personajele in aceasta carte, ne atasam mai mult de ele si nu in ultimul rand, apar in peisaj anumite personaje noi care mie chiar mi-au placut.
          In prima carte, Dru era fata singuratica, adolescenta care vana creaturi supranaturale impreuna cu tatal ei. In acest volum ea ajunge la Scoala unde Christoph, the sexy, bad djamphire, crede ca este in siguranta. Ulterior vom afla ca s-a inselat. Era de asteptat totusi..unde mai era actiunea daca toate erau bune si frumoase, nu?
         Deci..Dru ajunge la Scoala, unde se presupune ca ar trebui sa invete cum sa isi controleze puterile in dezvoltare, cum sa se antreneze si toate cele, ca doar este o svetocha. In schimb nimeni nu intervine, nimeni nu o lasa sa se antreneze, nici macar nu o obliga sa mearga la ore. Asa ca Dru este nevoita sa stea zi dupa zi, din ce in ce mai constienta ca nici macar acolo nu este in siguranta, pentru ca da, este atacata de vampiri.
         Ce-mi place la Dru este faptul ca fata asta chiar e o luptatoare. Nimeni si nimic nu ii sta in cale. Nu este invincibila, sau inuman de puternica, fiindca transformarea nu este completa inca, dar ea nu renunta niciodata, punandu-se in pericol pentru a-i salva pe ceilalti. Este o luptatoare, fiindca asa a crescut-o tatal ei.
         De altfel, in acest volum se pune foarte mult accentul pe trairile sufletesti ale lui Dru. Toata teama, tot efortul, dar si cruda realizare a faptului ca acum este singura. Nu mai are un tata care sa vina la ea atunci cand are nevoie, nu mai are o persoana care sa rezolve problemele pentru ea. Este singura si trebuie sa se descurce.
Mereu mi-au placut genul asta de personaje.


" -  A murit de-adevaratelea.
Suna chiar mai rau cand am repetat-o. Era ca si cand imi dadeam seama pe deplin ca nu visam, ca nu aveam sa ma trezesc si sa-l gasesc in bucatarie punand gloante in incarcator sau stand in scaunul plinat in fata televizorului sau..
[...]
Nu aveam sa mai aud respiratia altei persoane in casa in toiul noptii. Nu aveam sa-l mai vad tolanit in fotoliul lui, nu aveam sa mai mananc din clatitele lui speciale duminica dimineata sau sa mai aud felul cum imi spunea cand aparea in cadrul usii. Dru? Dru, scumpo, esti aici?"

          Din ce in ce, sunt si mai nehotarata cu cine sa tin..team Graves sau Team Christoph..Totusi inca tind spre Graves.  Intre timp am aflat si cum se termina seria..si recunosc..am fost putin dezamagita..totusi am inteles ca ar urma si un fel de continuare? Oricum sper ca lucrurile sa nu ramana asa. In acest volum parca Dru s-a apropiat mai mult de djamphir, incepe sa simta ceva pentru el, desi sentimentele pentru Graves sunt cu o treapta mai sus inca..


         Mai adaugam cocktailului un Christoph care vine din joi in paste sa o viziteze, o alta svetocha care incearca sa o convinga pe Dru ca ucigasul mamei sale a fost Chris, o aruncatoare de foc, un Graves care se integreaza foarte bine in randul varcolacilor, multe multe pericole si rezultatul este o carte buna pe care o veti savura cu siguranta.

6 comentarii:

JustLaugh spunea...

sunt si eu de acord cu tine in privinta team Graves si team Christoph..:))..voi citi si al 3 vol daca voi avea ocazia, dar nu prea ma zbat:)

Anonim spunea...

Sincer, cred ca mai bine pastrau copert originala! :D

JustLaugh spunea...

bine era sa pastreze coperta:-< ...acum mi-au stricat toate fanteziile cum aratau baieti din carte:))=))

Alexandra Ioana spunea...

ce pot sa zic,e bestiala aceasta eroina,puternica si intunecata,dar,nu se compara cu rose din academia vampirilor:D,imi place mai mult prima coperta.

Claudia spunea...

Coperta noastră este una extraordinară, arătând cu claritatea caracterul lui Dru prin expresia feței și postura fetei din copertă, dar coperta originală a cărții exprima mai mult stresul și teama prin care trece Dru în această carte, fata din imagine fiind cu ochii în patru.

Unknown spunea...

mie mi-a spus o prietena ca volumul doi e mai bun ca primul voi ce ziceti?