16 februarie, 2012

Recenzie - Inventia lui Hugo Cabret - Brian Selznick

Buna! Acum nu mult timp, dupa cum multi dintre voi ati aflat deja, s-a lansat filmul facut dupa cartea lui Brian Selznick, Inventia lui Hogo Cabret. Filmul a avut 11 nominalizari a premiul Oscar si anume:
1. Cel mai bun film
2. Cel mai bun regizor
3. Cel mai bun scenariu adaptat
4. Cea mai bună imagine
5. Cel mai bun montaj
6. Cea mai bună scenografie
7. Cel mai bun design de costume
8. Cea mai bună coloană sonoră
9. Cel mai bun mixaj de sunet
10. Cel mai bun montaj de sunet
11. Cele mai bune efecte vizuale

Asta este ceea ce stim despre film. Dar despre carte ce se stie? Este foarte frumos ilustrata, actiunea decurgand mai mult in imagini decat in scris. De asemenea imaginile sunt desenate de mana, in creion in tonuri de gri. Aceste ilustratii nu numai ca iti prezinta trei sferturi din carte dar modul in care sunt desenate e atat de frumos incat, spre deosebire de alte carti ilustrate, iti confera suspansul pe care il simti atunci cand citesti ceva, nu cand te uiti la niste imagini. Te cufunzi in poveste extrem de usor si, daca apreciati acest gen de carti, nu o veti mai putea lasa din mana pana la sfarsitul care, din pacate, in ciuda celor 530 de pagini, vine foarte repede. Desenele sunt foarte inedite, fiecare persoana e detaliat desenata si fiecare e diferita in asa fel incat iti da senzatia ca sunt poze reale, alb-negru.

Dupa ce Hugo a ramas singur dupa moartea tatalui sau intr-un incendiu, acesta s-a hotarat sa repare masinaria tatalui sau. Era un automat. Tatal sau si-a petrecut aproape toata viata lucrand la acest automat si Hugo ar fi dat orice sa afle ce era cu el. Viata lui Hugo, insa, era complicata. Se vedea nevoit sa cerseasca si sa fure si locuia intr-o gara foarte aglomerata. Tocmai cand gaseste cheita pentru automat, viata lui se transforma intr-o aventura de neuitat plina de suspans si umor.

Aceasta este o carte pe care o recomand tuturor, in orice categorie de varsta. E genul de carte foarte apreciata in dupamiezile calde, libere si caldute.

7 comentarii:

JustLaugh spunea...

nu am citit cartea..dar am vazut filmul si e placut si interesant mai ales daca e si Bluray:))....mi-a placut foarte mult cum si-au jucat actori rolurile s-au potrivit perfect eu zic:D

Anonim spunea...

RUSINE! Nici eu nu am citit cartea! :)) Insa am vazut filmul si pot spune ca e genial! Am cartea in biblioteca si cred ca o s-o citesc si eu vacanta asta! :D

Alexandra Ioana spunea...

foarte tare mi se pare recenzia,dar,nu e pe gustul meu....cica a fost si film,dar,nu l-am vazut,interesant.

Unknown spunea...

am cautat acum cartea pe elefant si e indisponibila pacat chiar vroiam sa o citesc

JustLaugh spunea...

mda..tot nu am citit cartea:))..dar tocmai acum o saptamana m-am mai uitat la film inca odata:))..si mi-am amintit ce reactie a avut Isabelle :)) http://25.media.tumblr.com/tumblr_m6wdfx4neY1r3t4jeo1_500.gif

mm spunea...

Un film cu atatea nominalizari la Oscar trebuie sa aiba in spate in afara de o echipa minunata, si o carte excelenta. Sunt sigura de reusita acestei carti, desi nu este bine sa judeci o carte dupa filme, parerea o sa fie subiectiv intotdeauna. Oricum sa revenim cum ai spus si tu, o carte frumoasa care sa iti insenineze dupa amiaza.

Unknown spunea...

doamne imi doresc asa mult cartea asta sper sa o cumpar