13 martie, 2012

Recenzie Ritualul ( Cercul secret #1) - L.J. Smith

http://3.bp.blogspot.com/-Lrr09xBQsEA/TjU45PEJSGI/AAAAAAAAAgI/t7F0kDOW6GE/s1600/cercul-secret-1_ritualul.jpgDe la L.j. Smith nu mai citisem decat un volum sau doua din Jurnalele Vampirilor, asa ca nu am putut rezista tentatiei de a cumpara seria Cercul Secret impreuna cu revista Bravo.

Primul volum al seriei, pe care eu l-am vazut ca pe o introducere, ne face cunostiinta cu personajele, cu viata lor, dar fara a avea prea multa actiune si suspans. Spun "prea multa" fiindca nu lipseste cu desavarsire. Cartea are cateva elemente care te fac sa continui sa citesti, parti interesante in care chiar se intampla ceva, nu doar se prezinta personajele.

Cassie se muta din California in New Salem, dupa ce mama ei afla de starea precara de sanatate a bunicii ei. Desi Cassie nu-si vazuse niciodata bunica, perspectiva de a-si lasa vechea viata si prietenii balta, pentru a se muta intr-un orasel ce nici nu apare pe harta..nu o incanta. Dar pe cine ar incanta asa ceva? Nu ii place orasul, nu ii place casa extrem de veche in care locuieste si cu siguranta nu ii prea plac primele zile la scoala ca fata noua. De ce spun asta? Fiindca in primele zile, protagonista este ocolita si evitata de orice persoana din scoala din cauza lui Faye. Faye este una dintre cele mai populare fete ale scolii si in mod clar cea mai diabolica. Ii place sa ii joace pe toti pe degete, pentru ea restul oamenilor nefiind mai mult decat roboti gata sa stea la ordinul ei. Ea, impreuna cu alte persoane fac parte din Club, un cerc restrans de prieteni in atentia caruia fiecare elev din scoala aspira sa intre. Dar ce legatura are acest Club cu Cassie? Ei bineee veti afla.
Ok..daca toate ar fi atat de normale..nu s-ar mai scrie o carte despre asta nu? Asa ca..la fel ca orice carte care se respecta, protagonista afla un secret tulburator despre ea insasi : protagonista noastra este vrajitoare.

Este printre primele si putinele carti cu vrajitoare pe care le-am citit asa ca totul a fost nou pentru mine si chiar m-a surprins in mod placut. Multe persoane mi-au recomandat aceasta serie si ma bucur ca am ajuns sa o citesc si eu. Abia astept volumul urmator. Marti cred ca sunt prima la chioscurile de ziare :)) .
Cum spuneam mai sus, au fost anumite parti ce mi-au placut foarte mult, cum ar fi intalnirea lui Cassie cu Adam, de pe plaja Cape Cod. Intre ei doi a fost un fel de atractie instant, dragoste la prima vedere, dar cu toate acestea, nu pot fi impreuna fiindca Adam este deja iubitul Dianei, iar Cassie prietena acesteia...daca cei doi ar fi impreuna ar trada-o pe Diana si..aceasta perspectiva nu este tocmai placuta pentru niciunul.
Mi-a placut foarte mult prima intalnire a celor doi. Nu voi da mai multe detalii, dar garantez este o scena frumoasa. Probabil a fost unul dintre motivele pentru care am citit cu atata chef cartea.
Relatia Adam- Cassie sunt si sursa conflictului. Cassie il iubeste, dar nu poate fi impreuna cu el, iar Faye afla de momentul in care amandoi au cedat si s-au sarutat...Oare va folosi Faye aceasta mica scapare impotriva protagonistei? Mai mult ca sigur. Ce ii va cere in schimb pentru pastrarea secretului? Puteti afla doar citind carteaaa.

9 comentarii:

Larissa spunea...

Si mie mi-a placut. Ce parere ai despre volumul al doilea?

Denisa C spunea...

Eu am vizionat mai intai serialul si apoi am citit si cartile.M-a surprins diferenta dintre serial si carte.Cel mai mult m-a impresionat bunatatea Dianei si sacrificiul lui Cassie pentru ea.Este o carte care merita citita.

Anonim spunea...

Si eu le-am cumparat cu Bravo, insa nu am apucat sa le citesc! Am auzit ca intrec Jurnalele Vampirilor, deci ma astept la o serie geniala! :D

JustLaugh spunea...

Cartile nu le-am citit..Dar am vazut serialul..Oricum as dorii sa ma apuc si de serie.Ca am auzit ca e mai diferita si mai faina seria decat serialul

Anonim spunea...

Hmm, eu zic sa citesti cartile, avand in vedere ca serialul "s-a dus". :(

Alexandra Ioana spunea...

hmmm,am auzit multe despre aceasta serie,imi place,este foarte interesant subiectul si am auzit evident ca s-a facut si serial,dar,a fost anulat,din cate am auzit eu,felicitari pentru recenzie >:D<

Claudia spunea...

Nu am citit cartile...dar serialul mi-a placut foarte mult si imi pare rau ca a fost anulat.

mm spunea...

Nu am citit cartea, am incercat sa privesc serialul, dar mi s-a parut un pic plictisitor, eu am gusturi un pic cam radicale, la mine este bun sau nu si cum am spu serialul ni mi s-a parut bun. Cum am mai spus nu e bine sa judeci cartea dupa serial sau invers, dar chiar am o oarecar retragere cand este vorba despre Cercul secret, oricum daca tu ai spus ca este o carte buna, si pana acum am vazut ca ai gusturi bune, cred ca o sa ma incumet sa o citesc.

Unknown spunea...

eu l-am imprumutat de la o colega si mi-a placut. le-am citit pe toate trei