15 martie, 2012

Recenzie Rosu de Rubin - Kierstin Gier

http://www.litera.ro/carti-mari/fictiune-pentru-copii-si-tineri/rosu-de-rubin-1258.jpgIn ultimul timp am observat o chestie destuuul de ciudata. Fix atunci cand sunt destul de ocupata cu scoala si toate cele, gasesc o carte enervant de interesanta care parca nu vrea sa mi se dezlipeasca de mana. Daa imi place sa observ ca banii mei au fost "investiti" bine, dar cum se nimereste sa citesc genul asta de carti cand nu am absolut deloc timp liber? Am ramas in urma cu somnul..week-endul asta trebuie sa recuperez..
Acum, revenind la carti, astazi fac recenzie cartii "Rosu de Rubin" carte pe care o citeam in timp ce trebuia sa imi fac exercitiile la chimie...iarasi..Eram mult prea curioasa sa aflu cum se termina acest prim volum, incat am uitat total de chimie.
M-am apucat de "Rosu de Rubin" fara sa stiu mai mult decat descrierea de pe spatele cartii si nu ma asteptam la ceva mai mult decat povestea unei tipe care calatoreste in timp. O carte draguta cu care sa imi mai treaca timpul.
Charlotte a fost pregatita inca de mica pentru a fi urmatoarea persoana ce calatoreste in timp din familie. Este stilata, inteligenta, frumoasa, orice si-ar putea dori un baiat sau un parinte. Era scris de cateva sute de ani ca in data nasterii ei, sa fie adus la viata viitorul calator in timp, ultima dintre cele 12 persoane care, de-a lungul timpului, au avut aceasta capacitate. Charlotte este nascuta in aceasta zi, dar..exista o singura problema...cartea nu este despre ea, nu ea este Rubinul.
Protagonista acestei serii este Gwendolyn, verioasa lui Charlotte, care intr-o zi oarecare, in timp ce mergea la magazin, se trezeste teleportata intr-o alta epoca..Dar ea nici macar nu era nascuta in ziua potrivita..cum este posibil? Raspunsul il aflam destul de repede: pentru a o proteja de genul de viata pe care un calator in timp ar avea-o, mama lui Gwen a mintit in legatura cu data de nastere a fiicei sale. Gwendolyn a primit astfel o copilarie si o adolescenta normala..dar cu ce pret? Acum se trezeste aruncata intr-o lume noua, prinsa intre o societate secreta are carei scopuri s-ar putea sa nu fie atat de inocente si noua sa viata de calator in timp.

Protagonista realizeaza in scurt timp ca este greu sa diferentiezi binele de rau, mai ales atunci cand iti sunt ascunse atatea secrete. In cine se poate increde? Cine o minte si mai ales..cine ii vrea raul? Viata ei se complica si mai mult cand in peisaj intra Gideon, baiatul care are aceeasi capacitate ca si ea.Daca totusi el este mai mult decat un baiat arogant si imposibil de frumos..ar fi o greseala sa se indragosteasca de el?
Pe parcursul cartii apar din ce in ce mai multe intrebari, iar cititorul incepe sa vada cine-i bun si cine-i rau, desi la majoritatea intrebarilor nu ne este raspuns in acest volum. Fiecare ascunde ceva, nimeni nu ii dezvaluie lui Gwen tot adevarul si ajungi  sa citesti cartea pe nerasuflate, dorindu-ti sa afli mai multe. In acest prim volum, cateva din personajele ce eu cred ca vor avea roluri cheie, cum ar fi un Conte ciudat cu puteri telechinetice sau Lucy si Paul, doi dintre calatorii in timp, nu apar atat de mult, ci doar atat cat sa ne deschida apetitul pentru volumul doi, sa ne faca mai curiosi si mai dornici sa citim si urmatorul volum. La mine a functionat perfect.
In legatura cu relatia Gwen- Gideon, chiar cred ca cei doi vor fi un cuplu..si mai mult de atat, cred ca aceasta serie este una din acelea cu sfarsit fericit si ca cei doi vor ramane impreuna. Momentan nu am vazut niciun indiciu ca si in aceasta serie va aparea problema "triunghiului", dar mai sunt doua carti de citit, nu? 

 - Nu esti o fata oarecare, Gwendolyn, sopti el, trecandu-si  degetele prin parul meu. Esti cu totul si cu totul deosebita. Nu ai nevoie de nicio magie a corbului ca sa fii speciala pentru mine.
Chipul lui se apropie tot mai mult de al meu. Cand buzele lui imi atinsesera gura, am inchis ochii.
 OK. Acum urma sa lesin.



Nota : 4.5/5


P.s Stie cineva cand apare volumul 3??

8 comentarii:

JustLaugh spunea...

eu am primit prima carte cadou si speram sa fie Fior..dar sincer dupa ce am citit-o nu mi-a parut rau deloc!!:D..frumoasa recenzia..si din pacate mai las si eu la o parte temele ca sa citesc cateva pagini care se transforma in cateva capitole:)))

Anonim spunea...

Pare o carte al naibii de buna! Cred ca o sa mi-o cumpar si eu! :D Mai ales ca acum a aparut toata seria! <3

Alexandra Ioana spunea...

m-a atras aceasta carte datorita recenziei tale si mi se pare foarte amuzanta:)),imi place povestea,sper,sa mi-o iau si eu candva;;)

mm spunea...

Hehehe, cred ca tuturor ni se intampla chestia asta. In loc sa ne facem temele ne pierdem intr-un univers paralele, deschis de o carte, si ramane acolo pana nu dau si ultima pagina. In legatura cu cartea...chiar imi pare interesanta, ideea calatoriei in timp, si faptul ca nu e singura, e un fel de grup cu aceasta puter, ma atrage. Recenzia a fost foarte bine facuta, pune punctele pe i, si te incita sa cumperi cartea...

Alexandra Ioana spunea...

am auzit niste zvonuri cum ca se va face film dupa aceasta serie,ca si orasul oaselor si gazda,ramane de vazut daca va aparea si asteptam:D

Claudia spunea...

Dacă mi-ar fi spus cineva acum câteva zile.."Uite, am o maşină a timpului super secretă, foarte tare, te trimite în orice perioadă din trecut" probabil aş fi ţopăit entuziasmată ca un titirez prin casă, convinsă că a dat ditamai norocul pe mine. Ei, lucrurile s-au mai schimbat niţel de atunci, şi cred că "Roşu de Rubin" de Kerstin Gier mi-a deschis ochii. De ce zic asta? Păi..hai să vă spun întâi cum vedeam eu trecutul: Rochii superbe. Tineri galanţi. Romantism. Educaţie. Linişte. Baluri grandioase. Lux.
Dar am uitat de anumite aspecte destul de importante zic eu: Războaie. Mentalităţi învechite. Inferioritatea femeii în faţa bărbatului. Lupta pentru putere. Trădări.

Unknown spunea...

super tare recenzia si ma bucur ca rubinul nu este si personajul principal

JustLaugh spunea...

Abia astept filmul :X...trailer-ul e foarte reusit sper doar ca va aparea si subtitrarea in romana la film sau in engleza:D....actori mi se par perfecti pentru rol:)