02 aprilie, 2012

Recenzie Albastru de Safir - Kerstin Gier


http://magiacartilor.files.wordpress.com/2012/03/albastru-de-safir-14612.jpg?w=480&h=708


Rezumat:
Rămăsesem împietrită, incapabilă să mai fac vreo mişcare sau chiar să respir. Degetele lui îmi atinseră cu grijă buzele, îmi mângâiară bărbia şi urcară pe obraji, până la tâmple.
– Nu eşti o fată obișnuită, Gwendolyn, şopti el, trecându-şi degetele prin părul meu. Eşti cu totul şi cu totul deosebită. Nu ai nevoie de nici o Magie a corbului ca să fii specială pentru mine.
Chipul lui se apropie tot mai mult de-al meu. Când buzele lui îmi atinseră gura, am închis ochii. OK. Acum urma să leşin.
 Să te îndrăgostești în trecut nu este, poate, cea mai fericită idee. Gwendolyn tocmai a descoperit că a moștenit de la familia ei capacitatea de a călători în timp. În Londra secolelor trecute, ea și Gideon au tot felul de probleme, cum ar fi: să salveze lumea sau... să învețe cum se dansează menuet. (Două lucruri nu tocmai ușoare.) În vreme ce atitudinea lui Gideon devine tot mai bizară, Gwendolyn se simte din ce în ce mai tulburată, până când misterul i se dezvăluie cutremurător de dureros, iar lucrurile se complică și mai tare...
Culorile dragostei este o trilogie palpitantă, amuzantă și plină de romantism. Urmăriți aventurile tinerei Gwendolyn în volumul al treilea, Verde de safir.
Roman publicat în 19 țări

Recenzie :

Am citit primul volum al seriei pe nerasuflate, deci aveam anumite asteptari de la volumul 2, speram sa fie cel putin la fel de bun precum “Rosu de Rubin”. Din fericire Kerstin Gier a fost una dintre acele scriitoare care nu dezamagesc, iar “Albastru de Safir” mi-a placut la nebunie. A fost in mod clar un coktail cu toate aromele : actiune, dragoste, suspans, ironie, umor si a lasat in urma dorinta de a citi cat mai curand si ultimul volum al seriei.
Acest volum continua povestea calatorilor in timp, povestea lui Gwendolyn si a lui Gideon. Actiunea se complica, anumite secrete ne sunt dezvaluite, dar si mai multe apar si ne lasa in ceata. Asa cum banuiam deja Paul si Lucy nu sunt tocmai “the bad guys” in aceasta serie..Inca de la inceput mi s-a parut ceva dubios la acel Conte si in acest volum mi se confirma banuielile. Nu numai ca nu prea este pe treaba lui, dar si reuseste cu success sa ii schimbe lui Gwen imaginea despre Gideon, sa o faca sa nu mai aiba incredere in el.
Firul naratiunii a curs lejer, a fost fluid, fara eternele paragrafe plictisitoare in care te plictisesti citind. Scriitoarea a condimentat actiunea exact in momentele potrivite si a stiut cum sa isi tina cititorii in priza, punand in balans atat subectul propriuzis al seriei cat si relatia dintre cei doi adolescenti.
Mi-a placut felul in carea autoarea ne dadea indicii asupra ceea ce se va intampla in viitor, de exemplu faptul ca Gwen probabil se va alatura lui Lucy si Paul, dar fara sa dezvaluie prea multe, fara sa ne strice vreo surpriza. Trecutul, prezentul, viitorul se imbina perfect in acest volum, iar eu m-am trezit captivate intr-o lume ce nu-mi doream sa fie cuprinsa in doar cateva sute de pagini.
De asemeneaa…dupa principiul “ apa e uda”, in cazul in care nu aveam ce culori au cele mai importante pietre pretioase, aceasta serie ma invata : “Rosu de Rubin”,”Albastru de Safir” si “Verde de Smarald”.
Din cate am inteles volumul urmator si totodata ultimul din serie va aparea la editura Litera in vara aceasta( eu abia astept), dar pana atunci va recomand aceasta serie, va sugerez sa ii dati o sansa fiindca merita .


”- Gwendolyn, hei, respiră normal! Inspiră, expiră, inspiră, expiră, spuse Gideon amuzat.
Mi-am pus mâinile pe pieptul lui şi l-am împins.
- Încetează cu asta! Eşti insuportabil de arogant.
- Îmi pare rau. Doar că e un sentiment atât de…ameţitor să ştiu că uiţi să respiri din cauza mea.’’




7 comentarii:

Only Books spunea...

ADOR. SERIA. ASTA. Deci o ador, pur si simplu! <3

Criss

JustLaugh spunea...

si eu o adorr!!!!:))...e superbaa..e atat de romantica♥♥♥ si amuzanta!!:))..iar citatul e unul dintre preferatele mele:D abia astept Verde de Smarald:X

JustLaugh spunea...

da..inca am aceeasi parere despre carte cum am spus mai sus:))..si in urmatoarele zile urmeaza sa ajunga Verde de Smarald..chiar ca nu mai am rabdare..e o poveste adorabila la fel cum e si citatul scos din carte;)..:))♥♥♥♥

Anonim spunea...

Superba! Trebuie sa ii dau neaparat o sansa! :D Si bine ca cei de la Litera au facut ceva bun si au pastrat copertile! :))

Alexandra Ioana spunea...

foarte superba seria,sper sa mi-o achizionez cat de curand,felicitari pentru recenzie >:D<

Unknown spunea...

si mie imi plac mult cartile in care autorul da un indiciu dar nu unul ata de evident incat sa fie la mintea cocosului sa te prinzi. Imi plac cartiile enigmatice

JustLaugh spunea...

Cand am primit cartea am terminat-o in mai putin de 24 de ore...apoi imi parea rau ca am citit-o asa repede si mai aveam de asteptat atat de mult dupa vol. urmator:))