27 aprilie, 2012

Recenzie Banchetul Nebunilor( Vampirii din Morganville #4)

 Rezumat:
http://www.librarie.net/coperta/banchetul-nebunilor-vampirii-165134.jpg 
MORGANVILLE NU ESTE CEEA CE PARE...
VAMPIRII DOMNESC ASUPRA ORASULUI...
SI A TUTUROR CELOR CARE LOCUIESC IN EL.

In orasul universitar Morganville, vampirii si oamenii
au invatat sa traiasca intr-o pace relativa. Totusi, unii studenti – cum este si Claire Danvers – stiu ca, dupa lasarea intunericului, invatatura poate fi lasata pe planul doi, mai importanta fiind supravietuirea. Si asta, mai ales dupa sosirea domnului Bishop, tatal Ameliei – un vampir malefic, dornic de putere si care actioneaza dincolo de orice reguli. Ceea ce doreste el este inimaginabil de sinistru. Abia in seara unui banchet, la care participa toti vampirii, alaturi de partenerii lor umani, Claire realizeaza care este planul lui Bishop... ca si complicata si funesta capcana pe care le-o intinde cetatenilor cu sange cald din Morganville...


Recenzie :

Singurul cuvant care mi-a ramas in minte dupa terminarea acestui volum a fost...WOW! Daca primele trei carti au fost extrem de bune, aceasta a fost geniala. A fost exact ceea ce inteleg eu printr-o continuare buna, care se ridica la nivelul asteptarilor cititorilor. Asa cum ne-am obsinuit din cartile precedente, actiunea incepe din punctul in care a fost lasata in volumul 3.
Parintii lui Claire se muta in oras, dar nu sunt singurii nou veniti, fiindca Morganville se pregateste sa devina un loc extrem de periculor. Bishop, tatal lui Amelie, impreuna cu Ysandre si Francois isi fac intrarea in orasul vampirilor, iar intentiile lor sunt departe de a fi bune...Bishop isi doreste sa obtina suprematia asupra orasului si astfel o lupta intre sustinatorii acestuia si cei fideli lui Amelie este pe cale sa se porneasca. Cireasa de pe tort o reprezinta balul ce va avea loc in cinstea intoarcerii in oras  a lui Bishop.
Am citit totul pe nerasuflate. Actiune din plin, exact asa cum imi place mie, fara nici macar un pasaj in care sa nu-si gaseasca locul in carte, fara momente plictisitoare. Adauga cateva momente romantice, glumele lui Shane si comentariile sarcatice ale lui Eve si ai obtinut un best-seller.
Ceea ce mi-a placut cel mai mult a fost faptul ca autoarea a stiut cum sa tina cititorul in suspans, cum sa nu faca totul previzibil, fiindca citeam intruna si nu stiam la ce sa ma astept.
Fiecare personaj si-a avut locul binedefinit si in aceasta carte ajungem sa cunoastem mai bine unele personaje importante ale seriei. Myrnin, ciudatul, dar genialul prieten al lui Amelie a devenit foarte important pentru serie si mie a ajuns sa imi placa destul de mult. Desi bolnav, el nu inceteaza sa ii fie fidel Protectoarei, nefiindu-i totodata teama sa il sfideze pe Bishop. Myrnin este genul acela de personaj care te face sa il urasti si sa il iubesti in acelasi timp. In unele momente chiar crezi..da..e nebun de tot, dar apoi te ia prin surprindere si face ceva important si..util. In mod clar este unul dintre cele mai fascinante personaje ale seriei, fiindca niciodata nu iti poti da seama ce gandeste, ce vrea sa faca.
De asemenea Amelie si Oliver..care in primele trei carti erau ..dusmani, ajung in aceeasi echipa, ajung sa se alieze impotriva unui rau comun, mult mai puternic. Ca si in celelalte carti, Claire, Shane, Eve si Michael se trezesc in mijlocul acestui conflict de interese al vampirilor, nevoiti sa ajute asa cum pot. Legaturile dintre ei cresc din ce in ce mai puternic, iar cuplurile Shane-Claire, Michael- Eve sunt...geniale. Shane accepta intr-un final realitatea si faptul ca Michael este vampir si nimic nu poate schimba asta.
Sfarsitul se termina in stilul caracteristic al autoarei, ne lasa in suspans cu o nevoie groaaznica de a citi urmatorul volum. Daca nu ati citit pana acum seria va sugerez sa o faceti, este in mod clar un Must-ReaD. :)

Nota :5/5


„Intriga uluitoare, dialoguri spirituale, personaje care te cuceresc.” – Romance Reviews Today

„O electrizanta poveste care adauga o noua dimensiune miturilor cu vampiri.” – Midwest Book Review


4 comentarii:

Anonim spunea...

Imi plac foarte mult lililecii profilati pe luna! Super!

JustLaugh spunea...

hmmm..si tricoul e fain:>:)))..titlul se potriveste perfect chiar ca a fost un banchet al nebunilor:))..si imi place mult cum evolueaza lucrurile intre Claire si Shane:X

Anonim spunea...

Oh, nu imi mai faceti in ciuda ca le-ati citit! x( Mda, si tricoul e cool! :D

Unknown spunea...

asta e titlul meu preferata din aceasta serie, foarte inspirat