19 aprilie, 2012

Recenzie Captiva - L.J.Smith

http://www.buybooks.ro/captiva-cercul-secret-volumul-/captiva-cercul-secret-volumul--detail.s.jpgRezumat :

Ademenita in cel mai popular grup cu putinta, Cassie e fascinata de puterea - pe cat de atragatoare, pe atat de periculoasa - pe care tocmai si-a descoperit-o.
Cand este pusa in situatia de a alege sa foloseasca forta misterioasa a sabatului fie in slujba binelui, fie a raului, Cassie ii cere ajutorul unuia dintre prietenii lor, Adam, si devine captiva unei iubiri pline de primejdii.
Vrajita de promisiunea de a obtine dragostea cu ajutorul magiei, Cassie ii fura inima lui Adam si strica fragilul echilibru al puterii, provocand un uragan de furie pe care nimeni nu-l prevazuse.
Va supravietui Cercul secret? Sau lupta crancena in care sunt implicate fortele binelui, raului si iubirii ii va mistui pe toti?

Recenzie : 

Am terminat intr-un final si volumul doi din seria Cercul Secret. Desi primul volum mi-a placut la nebunie, l-am citit extrem de repede, al doilea mi-a cam ruinat asteptarile. Am vrut ceva mai mult, ceva mai bun, dar..nu prea am primit. Nu ma intelegeti gresit, a fost o carte destul de buna, interesanta, dar parca nu s-a ridicat la nivelul pe care il voiam eu. Intotdeauna sper ca volumul doi dintr-o serie sa fie mai reusit decat primul.


Volumul doi continua aventurile cercului, cautarea fortei intunecate piperand totul cu micile intrigi specifice unei carti pentru adolescenti. Cassie este asa cum spune si titlul..captiva, captiva lui Faye si a capriciilor ei. Nu este tocmai protagonista puternica si capabila pe care mi-o doream si imaginam. In primul volum mi s-a parut mai sigura pe ea, in timp ce acum se cam lasa jucata pe degete de Faye.Nu este in stare sa se apere, sa spuna ce vrea si sa nu se lase manipulata. Isi da seama ca nu-i ok ceea ce face, dar in loc sa infrunte adevarul, prefera sa faca ceea ce spune Faye, oferindu-i astfel alte motive de santaj.  Apropo de Faye, mie chiar imi place personajul acesta, chiar daca are momentele ei diabolice, reuseste sa ridice cartea, sa o scoata din plictiseala. Daca nu ar fi ea sa faca tot felul de prostii negandite probabil intreaga carte ar fi complet plictisitoare. 
Cassie este inca la fel de indragostita de Adam si..in ciuda juramantului spus de cei doi, cum ca ar ramane separati si bla bla bla pentru a nu o rani pe Diana, nu prea reusesc sa ramana separati.Adam chiar nu are habar ce vrea, de fapt...cred ca le-ar vrea pe amandoua dar nu prea merge harem.. Nu stiu de ce dar in acest volum mi-au facut o impresie mai buna personajele secundare decat cele principale, de exemplu Nick. 
Descrierea lui mi-a placut inca din "Ritualul", dar in acest volum este este descris mai in detaliu, primeste un rol mai important si..cred eu ca incepe sa simta ceva pentru Cassie. Probabil mi-a placut fiindca am o slabiciune pentru sweet-sad-hot-bad-boys. Protagonista noastra totusi nu poate trece peste imensa dragoste pentru Adam si nu prea pare interesata de sentimentele lui Nick. Deborah a fost un alt personaj care mi-a placut foarte mult. Este exact genul ala care-mi place.
Sincer sunt curioasa ce se va intampla in volumul urmator, desi am anumite banuieli. Primul volum a fost clar mai plin de actiune decat acesta, fiindca in "Captiva" cea mai intensa parte a cartii mi s-a parut ultima parte, spre final. Sper ca urmatorul volum sa fie totusi mai interesant, mai ales ca este ultimul. 


Nota : 3/5


Citate : 
"-Nu- i frumos sa-ti faci de cap cu baieti care au deja pe cineva, sopti obosita Cassie, de parca i-ar fi explicat unui copil de cinci ani.
Faye chicoti.
-Frumos? Asta vrei sa scrie in epitaful tau? "Aici zace Cassie. S-a purtat...frumos"?  "


"Nu e nimic inspaimantator in intuneric daca-l infrunti"

7 comentarii:

Only Books spunea...

Nu am citit cartile, dar am auzit ca primul volum e genial!:)
Frumoasa recenzie.

Dee.

Anonim spunea...

Nota 3 din 5? Ma incearca un sentiment de dezamagire! :( Totusi, o sa ma apuc de serie!

JustLaugh spunea...

pff..se vede ca nu prea ti-a placut seria..dar nu stiu..cred ca ma voi apuca de ea doar atunci ca nu voi mai avea nimic de planuit de citit:))

Anonim spunea...

Eu le citesc vara aceasta. Le-am pus pe lista! :D

Alexandra Ioana spunea...

ntz,ntz,n-am nici un volum din aceasta serie,pare o serie destul de frumoasa si dragutza.am auzit numai lucruri bune despre ea

Unknown spunea...

mie sincer mi-a placut mai mult sa citesc cartile decat sa ma uit la serial. Era dragut si serialul doar ca uneori aveam senzatia ca se cam joaca asa de-a vrajitorii

Alexandra Ioana spunea...

eu am auzit ca acest serial a fost anulat,nu mi se pare ok,dar,in fine....asta este,multe seriale au fost anulate.