02 august, 2012

Recenzie Noua si scurta viata a lui Bree Tanner - Stephenie Meyer

    http://www.raobooks.com/images/titluri/coperta_2282_big.gif
  • Produs publicat in 2010 la RAO
  • Colectia: Biblioteca RAO
  • Tip coperta: Cartonata
  • Numar pagini: 192
  • ISBN: 978-973-54-0279-2
Rezumat : 


Noua si scurta viata a lui Bree Tanner este povestea lui Bree Tanner, un vampir nou-nascut care apare pentru prima data in romanul Eclipsa, si a lumii intunecate in care traieste. Nuvela relateaza marsul armatei vampirului nou-nascut impotriva Bellei Swan si a familiei Cullen, dupa intalnirea lor memorabila Bree Tanner abia daca-si aminteste cum era viata ei inainte de dobandirea acestor simturi puternice, reflexe supraomenesti si putere fizica coplesitoare. Viata de dinainte de setea neostoita de sange... viata de dinainte de a deveni vampir. Bree stie ca traiul alaturi de tovarasii ei nou-nascuti are unele certitudini si reguli prea putine: pazeste-te, nu atrage atentia asupra ta si, mai presus de toate, sa ajungi inapoi acasa inainte de rasarit, altminteri vei muri. Ceea ce nu stie e ca viata ei de nemuritoare e pe cale sa se sfarseasca. Apoi Bree isi gaseste un prieten neasteptat in Diego, un nou-nascut la fel de curios ca si ea cu privire la creatoarea lor misterioasa, despre care stiu doar ca e o ea. Pe masura ce descopera ca nou-nascutii sunt doar pioni intr-un joc mult mai mare, Bree si Diego trebuie sa se hotarasca in cine pot sa se increada. Dar daca tot ce stii despre vampiri se bazeaza pe minciuni, cum poti descoperi adevarul? Intr-o alta combinatie irezistibila de pericole, mister si romance, Stephenie Meyer spune povestea devastatoare a unei armate de nou-nascuti, care se pregateste sa ii atace pe Bella Swan si familia Cullen, totul culminand intr-un final de neuitat.



Desi imi doream de mult sa o citesc niciodata nu ma induram sa dau banii pe ea, fiindca intotdeauna gaseam o alta carte care mi se parea mai interesanta. De asemenea ma gandeam..200 de pagini despre un personaj care oricum moare..ce poate sa fie interesant la cartea asta? Din fericire pentru mine am gasit cartea la biblioteca, impreuna cu 2 volume din Academia Vampirilor si unul din Sange Albastru si m-am grabit sa le imprumut si eu. 
Cartea mi-a placut destul de mult( da' nume lung areee ) . Este diferita de restul seriei fiindca nu mai pune pur si simplu accentul pe statutul de zeitati al vampirilor, pe cat de minunati si perfecti sunt ei, ci ne arata varianta...bruta. In aceste 200 de pagini am putut privi dintr-un alt unghi atacul din volumul 3 al seriei si sincer chiar m-am atasat de anumite personaje.
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhi-EvvliiAaOG0KaUlU2rpJiyP7IdrDuWPBEKCOVtw9X-Mht61E_5tZ3iXOmdncCVd4MSKQ_9zSIdEX2AuEyG-CzV3hfhRwT12QwvQpOlMB-qaHP5HfZoDs31yKt2WcLHEMoacpXIGiahf/s1600/jodelle-ferland-eclipse-bree.jpgNu am putut sa nu ma gandesc la finalul cartii ca unele personaje chiar meritau o a doua sansa..Si nu vorbesc aici doar de Bree. Fiecare vampir nou-nascut din aceasta carte a fost transformat fara voia sa. In timp ce unii au imbratisat nastura de pradator, devenind rai, cei ca Bree, Diego si Fred au realizat ca pot fi mai mult de atat.
Diego este un personaj care mi-a placut tare mult. Probabil de cand am citit "Chimie Perfecta" am ramas cu o slabiciune pentru personajele cu sange latin..nu imi dau seama. Diego s-a imprietenit cu Bree la inceputul cartii, iar de-a lungul acesteia s-a format o frumoasa prietenie, chiar mai mult. Era destul de evident faptul ca Diego avea si altfel de sentimente pentru Bree. M-a enervat foarte tare faptul ca a murit si mai mult...nici nu stim cum, pur si simplu am ramas cu presupusul. Bine..in carte exista o varianta a mortii lui, dar este doar o presupunere a protagonistei. Ma tot gandeam..nu puteau sa fuga? De ce nu au fugit impreuna? De ce s-au lasat omorati...La naiba..
Celalalt personaj pe care l-am mentionat mai devreme, Fred, este de asemenea de partea celor buni avand totodata si un talent : ii poate tine pe oameni la distanta. El este singurul care a reusit sa scape, a fugit departe de nou-nascuti si de atac.
http://3.bp.blogspot.com/-DRCFD19mbCo/Tje3WU3gFfI/AAAAAAAAAes/NezvpFlFQII/s1600/Eclipse_bree_tanner_jodelle_ferland.jpgRepet..nu mi-a placut finalul, dar stiam ca asa se va termina, deci eram pregatita sufleteste. Mi-a placut faptul ca vampirii rai au fost pedepsiti, omorati, nu conteaza. Imi pare rau pentru finalul trist al celor doi, Bree si Diego. 
Cartea este draguta, iar daca ati citit si v-a placut seria Twilight, nu veti regreta faptul ca cititi acest mic volum. Daca nu ati citit seria..inca puteti citi "Noua si scurta viata a lui Bree Tanner" cred..pentru ca in mare este povestea unor noi nascuti care ajung sa fie ucisi..cam trist..Daca ati citit Twilight si nu v-a placut..nu va apucati de ea, puneti mana pe alta carte.  


"Nu te uita , sopti cititorul de ganduri .
Am inchis ochii."






Nota : 3/5

 



                            



6 comentarii:

Iulya Elena spunea...

Interesant :)
Am luat si eu carte de curand si ma asteapta cuminte :P O sa ma bucur e lecturra cat de curand :D

Alexandra Ioana spunea...

am auzit foarte multe despre aceasta continuare,sunt foarte surprinsa de recenzie si faptul ca descrie noua si scurta viata a lu bree tanner.stephenie meyer e geniala ca deobicei,si sper ca se va lansa si soarele de la miezul noptii la noi in romania:x

Anonim spunea...

Din ce spui tu aici chiar pare diferita de restul seriei. Sincer, nu pot spune ca sunt fana Twillight dar aceasta carte chiar ar putea sa imi placa :)

mm spunea...

Hmm, Twilight mi-a placut destul de mult, cred ca am sa citesc si eu aceasta carte care intradevar are un nume lung. Oricum, cum a spus si tu, si mie mi se pare nedrept sfarsitul, pentru ca orcine a privit sau a citit Twilight stie ca mica protagonista moare, defapt stie si ideea prinicipala si scopul armatei, dar cartea "Noua si scurta viata a lui Bree Tanner", ne arata fata secreta a a luptei, si intamplarile dintr-o nuoa perspectiva...O sa o adaug la wish listul meu.

Unknown spunea...

heyy aceasta carte imi face de mult mult timp cu ochiul sunt putin dezamagita sa vad cu tu i-ai dat 3 puncte sper sa imi placa mai mult mie

JustLaugh spunea...

hmm...nu prea ma atrage cartea, dar daca vreau sa o citesc o gasesc la biblioteca din fericire:)