08 decembrie, 2012

Pretty in Black Romanian Tour - Interview

                   Heeei tuturor! Tour-ul "Pretty in Black Romania" a inceput, asa cum probabil stiati deja, iar astazi a venit randul meu sa postez in cadrul lui. Sper sa va placa interviul pe care i l-am luat autoarei Rae Hachton! >:D<




Some Things are Pretty. Some Things are Black. Love is both.

[Ellie Piper]

She wanted to die. He arose from the grave. He was sent to kill her. She was trained to kill those of his kind. But fate had other plans. He searched for 119 years to find her. & There's no way in hell he's letting her go. Dead or Alive. They're fated.

[Marcus Marble]

How far would you go to be with the one you love? Would you die for her? Would you kill for her? What if the only reason you're still alive is because of her? What if the reason you came back from the dead, was to be with her? But what if your job was to kill her, but you fell in love instead? And now you're being hunted by your own kind?

Destroy? Or be Destroyed?
 
 
 
WWA: Ce te inspira? Ai un loc special unde scrii?
RH: Ma inspir din fotografii, cantece, piese de arta si, uneori, chiar si din vreme, mai ales cand afara este intunecat ori bate vantul. Acela este tipul de vreme care ma face sa ma simt cel mai inspirata. Scriu totul acasa, in camera mea, in timp ce ascult muzica. Este locul meu preferat. Acolo ma simt cel mai confortabil .


 
WWA
: Stim ca inspiratia poate sa vina oricand, oriunde. Le poti spune fanilor tai cand si unde ti-a venit minuata idee ce sta la baza cartii tale?
RH: Da, desigur. Este intotdeauna o intrebare interesanta, cand este vorba despre momentul si locul in care mi-a venit ideea pentru seria Pretty in Black.
Poate parea ciudat, dar totul s-a intamplat in timp ce statea intr-un cimitir. Era o zi spre sparsitul lui Martie 2011 si eram intr-un cimitir cu cativa prieteni. Am crezut ca vad imaginea unor indragostiti, un baiat si o fata, in timp ce stateau pe un mormant, vorbind, dar imbratisarea lor parea tragica, iar eu am vrut sa stiu de ce. Nu stiu daca a fost ceva real sau nu, dar eu am fost inspirata de acea imagine.
Am ajuns acasa, capul meu era plin de idei, dar dupa ce am ascultat "My Time's Up" de The Raveonettes, totul a devenit clar, si m-am apucat imediat de scris.


WWA: Am auzit ca, uneori, scriitorii tind sa creeze personaje care sunt mai mult sau mai putin bazate pe personaje din viata reala. Te-ai bazat pe realitate cand ti-ai creionat personajele?
RH: Personajele mele nu se bazeaza pe nimeni cunoscut. Mi le imaginez deja formate, dat cred ca unele personaje au trasaturi pe care si eu le am. Marcus Marble este echivalentul meu masculin. Este protagonistul seriei si totodata cel ce seamana cel mai mult cu mine. Avem chiar si aceeasi zi de nastere. Aceasta serie exista datorita lui. Ellie si cu mine avem anumite lucruri in comun. Amandoua iubim acelasi poet si uneori si eu vad lucrurile in acelasi mod ca si ea. Sunt jumatate Marcus, jumatate Ellie. Serios, chiar sunt aceste doua personaje. 

WWA: Sa spunem ca este sfarsitul lumii ( tinand cont ca 21 decembrie este din ce in ce mai aproape) Ai posibilitatea sa salvezi 3 carti. Ce alegi?
RH: Este o intrebare foarte grea. Dar...daca lumea se sfarseste, unde voi lua acele carti, daca le salvez?Ce-ai spune de ideea urmatoare: daca este sfarsitul lumii, dar cumva sunt capabila sa aleg trei carti in care pot sa stau pentru a ramane in viata?
In cazul acesta as alege: universul Twilight ( iubesc atmosfera de acolo), universul din Pretty in Black, fiindca ar fi genial sa traiesc acolo si universul Romeo si Julieta fiindca intotdeauna mi-am dorit sa locuiesc in Verona.

WWA: Cand ti-ai dat seama ca iti place sa scrii? Este o pasiune pe care ai avut-o de cand erai copil sau este ceva ce ai dezvoltat in timp?
RH: Este o pasiune inca de cand aveam 13 ani. Stiam ca asta imi doresc sa fac toata viata. De atunci, in timp ce ma maturizam fie scriam, fie citeam sau visam vreo poveste pe care as fi putut sa o scriu.

WWA: Din moment ce multi dintre noi viseaza sa scrie propria carte intr-o zi, ce sfaturi le poti da?
RH:  Nu exista moment mai bun in care sa incepi cartea decat momentul acesta. Pur si simplu apuca-te de treaba. Cred ca este nevoie de cateva incercari pentru ca un scriitor sa-si dezvolte un stil propiu, unic, de a scrie, asa ca daca te apuci acum, vei termina totul inainte sa iti dai seama.


WWA: Iti doresti sa faci asta toata viata? Daca ai putea sa dai timpul inapoi ai alege o alta viata pentru tine? Un alt job?
RH: Sa fiu scriitoare este ceea ce imi doresc sa fac toata viata. Daca as putea sa dau timpul inapoi probabil doar m-as apuca de scris mai devreme! In cazul in care voi decide vreodata sa fac altceva decat sa scriu, probabil voi alege sa fiu regizor. 

WWA: Daca ai alege o persoana ( cineva faimos, cineva drag etc) sa citeasca "Pretty in Black" si sa iti spuna parerea sincera, cine ar fi acea persoana?
RH: Hmm, cred ca as alege ca actorul care-l va interpreta pe Marcus in film sa citeasca "Pretty in Black", pentru a-mi spune daca isi doreste rolul acela. Stiu ca o multime de alti autori l-au ales ca si viitor actor in una din cartile lor, dar si eu as face aceeasi alegere, fiindca este absolut perfect pentru acest rol. Acel actor este Ben Barnes.

WWA: Din moment ce acteasta este ultima intrebare, ce-ar fi sa incheiem intr-o nota dulce? Daca ti-ai putea preschimba cartea in ceva comestibil, ce ai alege?
RH: Hmm, ce spui de ceva delicios de baut? Sa spunem...un vin. Are acelasi gust ca si "Pretty in Black": intunecat, cimitire si pamant umed, mireasma florilor funerare in aer, romantism si sange, apusuri si vant, umbre. 
Descrierea bauturii ar fi:
"Dark and Rich, but pure and polished, with a subtle bittersweet edge to the dark cherry eau-de-vie. Red currant lead to a darker fruit, laced with violet and blood orange. Velvety and suave, offset by a lingering buried earth finish." 
Citesc "Wine Spectator" din placere hehehe.
Deci, daca "Pretty in Black" ar fi vin, acesta ar fi gustul .

Am lasat descrierea in engleza, fiindca se pierdeau cateva din sensurile unor cuvinte.




Sper ca v-a placut interviul. Va pup si va urez un weekend placut >:D<

P.s . Maine voi da startul unui nou concurs ce va avea ca premiu muulte, multe carti cu zombie . >:D<

7 comentarii:

Alexandra Ioana spunea...

decand am vazut recenzia acestei carti mi-a placut tare mult si chiar mi as dori sa apara la noi in romania aceasta carte:x

mm spunea...

Un interviu foarte reusit, intrebarile au fost puse bine, iar autoarea a fost pur si simplu adorabila, a raspuns cu sinceritate, dand o nota oarecum amuzanta, pot spune, interviului.
Iar in legatura cu cartea, este foarte bine ca promovati cultura, ca ajutati ROmania sa iasa din stratl gros de superficialitate cu care este acoperita... Hmm am sa citesc si eu cartea...Oricum pare foarte interesanta.

Anonim spunea...

Interesant interviul. Chiar te felicit pentru el.
Vin, eh? Frumoasa descriere. Eu as fi ales ciocolata! :))

Unknown spunea...

vreau mult sa citesc aceasta carte. Inca de cand am auzit de ea.Pacat ca in Romania nu se promoveaza prea mult sau mai bine zis de prea mult timp acest stil de carti.Mi-as dori sa o am in biblioteca si pe lista de carti citite

JustLaugh spunea...

am dat de multe articole despre cartea asta...si ador coperta am participat la cateva concursuri sa o castig, dar nu a fost sa fie:(...sper ca in curand va fi publicata si in Romania:-<

Unknown spunea...

ce frumos: distruge sau vei fi distrus

Claudia spunea...

Pare o carte foarte buna...si am auzit numai lucruri interesante despre ea.Imi doresc aceasta care!,,DISTRUGE SAU VEI FI DISTRUS'', cam asta este viata(trebuie sa supravietuiesti)