31 decembrie, 2012

Recenzie Crescendo - Becca Fitzpatrick



Rezumat



http://www.litera.ro/carti-mari/fictiune-pentru-copii-si-tineri/crescendo-1237.jpgO intrigă de coșmar, un mister copleșitor, un înger păzitor de temut...
Nora ar trebui să știe că viața ei este departe de a fi perfectă. Deși cu ajutorul lui Patch, iubitul și îngerul ei păzitor, a scăpat cu viață dintr-o serie de incidente cu totul neobișnuite, primejdia e departe de a fi trecut. Relația cu Patch nu este în cel mai bun moment al ei, iar Marcie Millar pare mai hotărâtă ca oricând să-i facă Norei viața un coșmar. De parcă nu ar fi de-ajuns, un nor dușman încearcă  să o distrugă, iar moartea tatălui ei rămâne în continuare un mister. Cum Patch nu numai că nu îi răspunde la întrebări, dar pare chiar să-i stea în cale, Nora se vede nevoită să afle răspunsuri de una singură.
Nu se anunță o vară prea tihnită, nu-i așa?
„Fanii genului care s-au plictisit de vârcolaci și de vampiri vor primi bucuroși această nouă apariție din adâncurile întunericului.”            Booklist
Aventura va continua în volumul al treilea, Tăcere.


Recenzie







            Voi incepe recenzia prin a spune ca am dezvoltat un obicei prost. Atunci cand incep o serie noua, adoooor prima carte dar celelalte nu au aparut inca, am observat ca astept pana apar inca vreo doua din acea serie inainte de a ma apuca de citit in continuare. Asa am facut si in cazul acesta. Am adorat primul volum din seria “Ingerul Noptii”dar, fiindca primul volum din cate imi amintesc s-a terminat chiar frumos, nu m-am grabit sa citesc o continuare stiind ca mai am de asteptat pana la volumele 3 si 4. Ei bine, timpul s-a scurs, “Tacere” face acum ravagii prin librarii si timpul pentru “Crescendo” a sosit.
            Mi se facuse dor de Patch si Nora iar aceasta carte mi-a mai domolit putin setea pe care o am pentru cartile acestei autoare. Aveam asteptari foarte mari de la “Crescendo” dat fiind faptul ca “Ingerul Noptii” a fost atat de genial, dar va pot spune cu siguranta ca nu am fost dezamagita deloc. Acest volum ne duce mai adanc in universul descris de Becca Fitzpatrick si ne trezim iarasi prinsi intr-o poveste cu ingeri cazuti, nefilimi si o dragoste ce pare imposibila. Desi pareau inseparabili, Nora si Patch se despart iar aceasta este doar prima dintre problemele lor. Oh doamne nu-mi venea sa cred ca s-au despartit!



             Un vechi prieten din copilarie al Norei, Scott, se muta in oras, Marcie devine din ce in ce mai insuportabila si un personaj malefic ii doreste moartea Norei. Adauga faptul ca arhanghelii asteapta ca Patch sa calce stramb in relatia cu  Nora pentru a-l trimite in iad si vei obtine o carte genial scrisa care promite sa nu se dezlipeasca de palmele tale pentru cateva ore bune.
            M-am apucat de aceast volum in aceasta dimineata si inainte sa realizez s-a terminat. Va spun sincer ca nu m-am oprit din citit decat atunci cand am mancat. Pe tot parcursul cartii nu m-am gandit decat…”Frumos Patch Frumos”, “Sexy Patch Sexy”, “God! Impacati-va !!!” si uneori un “Oare cine este tipul cel rau?”. Desi autoarea incearca de-a lungul cartii san e faca sa credem ca Patch ar fi personajul negativ, pur si simplu nu puteam sa cred. Da, este indescifrabil baiatul asta, chiar dubios as putea spune, dar nu l-as vedea niciodata in stare sa o raneasca pe Nora. Chiar daca statutul sau nu ii permite sa ii spuna direct, actiunile sale vorbesc pentru el si este mai mult decat clar faptul ca Patch o iubeste pe Nora.
            Tot vad pe net acea “Boys in books are just better” si..nu pot nega. Am facut o pasiune pentru Patch cu tot cu atitudinea sa lasa-ma sa te las. Am spus-o si o repet, este unul dintre personajele masculine preferate..este prea irezistibil. 


 Adevarul este ca m-au cam calcat pe nervi destui prin volumul asta. Doamne era asa de greu sa se desparta dar sa se impace mai repede si nu la sfarsitul cartii? Nora se cam criza aiurea, Marcie nu stia cum sa calce pe cineva pe coada si sa fie o nenorocita, iar Patch nu numai ca facea pe indiferentul si ii accepta aerele lui Marcie, dar parea uneori ca o prefera in locul Norei.
Pe la jumatatea cartii faceam incantatii sa se repare cumva situatia, fiindca imi venea sa o sugrum pe Marcie. 
Situatia s-a calmat intr-un final si totul a revenit la normal...sau macar o versiune a acestuia. Prima parte a sfarsitului ma facuse sa cred ca totul s-a rezolvat si cei doi vor putea in sfarsit sa fie fericiti cand Zbang! autoarea mi-a spulberat visele. Trebuie neaparaat sa fac rost de urmatorul volum!!
Seria “Ingerul Noptii” este una dintre acele serii care iti raman intiparite in minte mult timp dupa ce le-ai citit si, sa fim sinceri, nu multe carti mai pot face asta. Personajele, actiunea, stilul autoarei de a ne face sa simtim actiunea transforma cartea in ceva special, ceva diferit, unic ce merita cu siguranta citit. Daca nu aveti inca aceasta serie in biblioteca sau va gandeati ca nu merita sa ii oferiti o sansa va inselaaaati! In concluzie, “Crescendo” este un must-have, o carte pe care chiar v-o recomand. 

 




Trailer 


Siii...un cantec
                                                           ( imi aminteste de Patch ) 

 


5 comentarii:

JustLaugh spunea...

imi place foarte mult recenzia!!!!!:).Ador replicile spuse de Patch atat de romantice si unele atat de amuzante:)) chiar sunt curioasa cum e urmatorul volum:D

Unknown spunea...

cumva ai subliniat pe carte citatul acela, primul?

Alexandra spunea...

Nuuu, mi-ar fi fost mila de carte :)) Am gasit poza pe net.

Alexandra Ioana spunea...

recenzia e superba,felicitari allecsa >:D< este superba cartea,am citit.o si mi-as dori tare mult sa am si volumul 3:x,e geniala seria.

Unknown spunea...

am sa o citesc si eu curand caci sunt nerabdatoare