21 martie, 2013

Recenzie Fata de Hartie- Guillaume Musso

http://www.all.ro/assets/books/2012/11/12/tn1_musso_-_fata_de_hartie.jpgAm terminat fix pe ultima suta de metri si cea de-a doua carte din Campania vALLuntar si tot ce pot sa imi doresc este sa reusesc sa fac rost de cele 15 comentarii in timp record. Motivul din cauza caruia nu am scris aceasta recenzie mai devreme a fost scoala. Saptamana aceasta am avut simularile de bac, iar eu ma stresez si panichez groaznic. Nu stiu ce sa mai fac pentru a fi si eu calma. Nu am mai dormit calumea de sambata…abia astept sa se termine si cea la chimie de maine.
Asaa…acum revenind la cartea aleasa de mine, “Fata de Hartie”( o puteti comanda aici ) nu va pot spune decat un singur lucru: este minunata, o comoara de carte in care te pierzi si pe care parca nu vrei sa o mai termini. Povestea este captivanta, unica, fara clisee, are de la romance pana la actiune si este scrisa intr-un mod care chiar da dependenta. Cat eram eu de ocupata, dar dupa primele pagini nu-mi venea sa ma mai opresc.
Cartea ne prezinta povestea lui Tom Boyd, un scriitor foarte talentat. Dupa ce relatia pe care o are cu faimoasa pianista Aurore Valancourt se termina intr-un mod urat, Tom intra in depresie, nu mai poate scrie nici macar un rand, devine dependent de pastille si renunta sa mai tina pasul cu lumea din exteriorul casei lui. Incet, incet viata plina de success pe care Tom era menit sa o aiba incepe sa dispara, lasand loc tristetii si singuratatii. Viata scriitorului ia o turnura la 180 de grade in momentul in care se trezeste in casa cu o tanara frumoasa dar…dezbracata. Aceasta ii marturiseste ca este Billie, un personaj secundar din cartea lui si ca viata ei depinde de Tom si de decizia lui: va continua sau nu romanul? De aici inainte, cartea este ca un roller coaster si v-as povesti mai mult dar pe bune, cumparati cartea, e geniala.
Personajele sunt bine conturate, astfel incat de-a lungul cartii ajungem sa le cunoastem mai bine si sa le indragim. “Fata de hartie” m-a facut sa-mi doresc sa citesc si alte carti ale aceluiasi autor desi am inteles ca asteasta-I cea mai buna. Vedem, vedem. Cel mai mult ma tenteaza “Vei fi acolo?”
Va recomand din tot sufletul cartea!
Imi cer scuze pentru recenzia putin seaca…dar caietele de chimie stau fix langa mine si trebuie sa ma apuc iar de invatat. Promit ca voi reveni cu o completare imediat ce scap de tot stresul asta.
Hugs!

Aceasta recenzie a fost scrisa in cadrul campaniei vALLuntar, initiata de Editura All cu sprijinul ROMSILVA. Cand se vor aduna 15 comentarii un copacel va fi plantat.  

7 comentarii:

Ştefana Alexandra spunea...

Mă bucur că ai reuşit să termini cartea şi ţi-a plăcut. :D Musso scrie foarte bine. Eu sunt deja la a treia carte scrisă de el şi citesc Vei fi acolo? şi e genială :D
Spor la plantat!

Sabryy spunea...

Draguță recenzie. Sincer, și pe mine mă atrage "Vei fi acolo?" pentru că, exact ca tine, am citit "Fata de hârtie" și mi-a plăcut foarte mult. Plus că am auzit numai lucruri bune la adresa autorului.:)

Bianca Roxana spunea...

Spor la plantat!

Unknown spunea...

de mult, de mult timp vreau cartea asta. chiar sper sa o citesc si eu candva

Cristina's World spunea...

A fost la mare cautare aceasta carte in campania curenta :)
Bafta la strans comentarii!

Duduş spunea...

Au fost atta ed multe recenzii in cadrul campaniei care au spus despre cartea asta ca e buna, incat abia astept sa mi-o comand

Smilenow...die later spunea...

Recenzia e superbă,având în vedere faptul că e făcută în grabă.Şi ceea ce mă atrage la cartea asta, pe lângă conţinut, e coperta.