03 martie, 2013

Recenzie Probabilitatea statistica de a te indragosti la prima vedere - Jennifer E. Smith

http://edituraepica.ro/wp-content/uploads/Cop-Probabilitatea-statistica.jpg


            Desi am citit cartea cam atunci cand a aparut, nu am avut timp deloooc sa fac o recenzie. “Probabilitatea statistica de a te indragosti la prima vedere” pe mine m-a fascinat inca de cand am citit rezumatul. Ideea mi s-a parut geniala si subliniaza felul in care o serie intreaga de evenimente mai mult sau mai putin importante, semnificative, iti pot shimba total viata.
            Cartea urmareste povestea lui Hadley, o adolescenta care, dupa divortul parintilor sai locuieste cu mama sa. Tatal ei se recasatoreste, iar Hadley se trezeste obligata sa zboare pana la Londra unde va fi nevoita sa asiste la nunta acestuia. Sentimentele protagonistei fata de noua relatie a tatalui nu sunt tocmai dintre cele mai placute. Relatia dintre cei doi s-a racit in urma divortului, iar Hadley considera ca acesta le-a abandonat pe ea si pe mama ei, a renuntat la ele in favoarea femeii impreuna cu care s-a mutat.
            Universul pare sa comploteze de asemenea impotriva ei, asa ca, dupa ce ajunge la aeroport cu 4 minute intarziere, constata ca avionul a plecat, ea va trebui sa-l astepte pe urmatorul si probabil va intarzia si la nunta. Totul insa ia o turnura neasteptata in momentul in care il intalneste pe Oliver, viitorul ei vecin din timpul zborului, si totul ameninta sa se schimbe.
            Cei doi ajung sa se cunoasca de-a lungul celor 7 ore de zbor si…sa se indragosteasca. Mi-a placut atat de tare momentul in care o saruta, dupa coborarea din avion!! Din fericire nu a trebuit sa asteptam pana la finalul cartii pentru un sarut. Alte puncte bonus a primit cartea si pentru felul in care autoarea ne-a ajutat sa intelegem personajele, sa le cunoastem, in timpul zborului.
            Oliver mi-a placut la nebunie! Nu doar fiindca este descris atat de frumos si imaginile mele mentale cu el sunt WOW, ci si pentru ca este britanic, iar eu sunt putin obsedata cu accentul lor. Hadley a fost un personaj al carei evolutie a fost placut de urmarit, interesant si usor de indragit. De fapt, daca stau sa ma gandesc toate personajele au fost frumos conturate si deloc enervante, ceea ce-i bine.
            Mi-a placut si faptul ca scriitoarea nu s-a concentrat strict pe povestea de iubire, ci sip e relatiile dintre membrii familiei, punandu-se destul accent atat pe povestea trista a lui Oliver cat si pe relatia dintre Hadley si tatal sau. Cartea, in cele aproximativ doua sute de pagini este destul de complexa si nu te lasa niciun moment sa te plictisesti. Finalul te face sa simti fluturi in stomac si sa-ti doresti sa fie mai mult, sa nu se sfarseasca atat de repede. Eu ador povestile de dragoste, cartile cu final fericit, cuplurile frumoase si de aceea “Probabilitatea statistica de a te indragosti la prima vedere” este o carte pe care nu as fi ratat-o. Abia astept sa apara “This is  what happy looks like” viitoarea carte a autoarei, fiindca incep sa ma indragostesc de stilul ei.

“Vă veţi îndrăgosti de această carte — este o certitudine statistică!”
— Margaret Stohl, autoare a seriei bestseller Cronicile Casterilor






2 comentarii:

meduza spunea...

Am citit şi eu descrierea, şi chiar îmi doresc să o citesc. Dacă nu îmi doream destul, după ce am citit recenzia, îmi doresc :)) Îmi place mult şi coperta, iar titlul e genial :D

dark_eyes spunea...

Acum o citesc si eu si pare destul de draguta. Foarte frumoasa recenzia ;)