23 august, 2015

Concurs Libris! si nou castigator "Numere"


       Okay! Am inceput o noua colaborare cu Editura Online Libris, multumesc, unde gasiti o gramadaa de carti faine. Chiar saptamana trecuta mi-am comandat Urzeala Tronurilor pentru ca era la o super oferta si nu am putut rezista.Ce metoda mai buna de a sarbatori existaaa decat printr-un concurs?Niciuna!

       Dupa ce concursul anterior a fost random ( by the way am un anunt de facut in legatura cu asta, cititi mai jos), acest concurs va fi de creatie. Tot ce trebuie voi sa faceti este sa lasati un comentariu cu numele vostru,o adresa la care sa va pot conctacta( facebook, mail etc), cartea preferata si mai ales sa imi spuneti de ce este cartea voastra preferata! Cea mai creativa persoana castiga! Durata va fi de doua saptamani, luni 7 septembrie voi anunta castigatorul/castigatoarea.

      Legat de concursul "Numere", castigatoarea nu mi-a trimis inca datele, au trecut 24 de ore, chiar mai mult, iar daca nu le trimite pana dupa-amiaza voi extrage o alta persoana, poate de data asta voi filma relativ decent.

      Acestea fiind spuse, start!
      Deadline: 7 septembrie

      Multumesc Libris! 

10 comentarii:

Izabela spunea...

Greu de spun doar numele unei carti, dar totusi...
"Confidentul"-Hélène Grémillon. O carte plina de mister,atractiva,care te tine in suspans pana la final! O poveste de viata uimitoare!

Alexandru spunea...

Nume: Baban Alexandru Marian
E-mail: alex_baban2006@yahoo.com
Carte: Pe aripile vantului - Margaret Mitchel - o carte cu adevarat fermecatoare.

Naga spunea...

Nume: Elena
E-mail: ellaangelus@gmail.com
Carte: Brida, de Paulo Coelho. Datorita acestei carti am inceput sa citesc. De fapt, am scris o intreaga postare pe treaba asta: LINK

Stephany spunea...

Nume : Galavan Alina
E-mail: alyna712@yahoo.com
In primul rand, nu pot sa cred ca trebuie sa aleg o singura carte preferata. E destul de greu de ales, dar... ca sa nu o mai lungesc mult, cartea mea preferata, din toate timpurile, este Gazda de Stephenie Meyer. Stiu ca e destul de veche, dar a ramas preferata mea pana in acest moment.( Ca si in cazul vinului,la fel si cu acesta carte. Devine din ce in ce mai buna odata cu trecerea vremii). Sa nu mai spun ca am citit-o si rascitit-o de nu mai stiu cate ori. Si desi e imensa (are vreo 700 de pagini), imi face foarte mare placere sa o deschid, sa mai citesc anumite pasaje din ea, si apoi sa ma las cuprinsa in acea vraja care ma poarta in poveste. Carte e foarte buna. Desi inceputul te cam lasa in ceata, pe parcurs ajungi sa o intelegi complet. E foarte bine structurata si actiunea e foarte captivanta. Te face sa traiesti odata cu personajul si sa ii simti trairile . Cartea acesta cuprinde mai multe domenii. Are cate putin din toate. Viitor distopic, extraterestii, aventura, razdoi, poveste de dragoste, trairi interioare, psihologie. E perfecta. Si singurul lucru care nu imi place la ea, este ca nu are o continuare. Se rezolva toate conflictele, nu ramai in ceata, numai ca te lasa pe tine sa iti imaginezi sfarsitul povestii. Daca reusesc personajele sa schimbe lumea, sau nu.
In concluzie, Gazda este o carte extraordinara si merita citita, nefiind intimidati de numarul de pagini pe care le are. Pentru ca va promit ca o sa va placa. ( Nici nu se compara cu filmul :)) ).

Eugenia spunea...

Cartea mea preferata a fost una citita inca in perioada de liceu - "ION" de L. Rebreanu. Aceasta m-a surprins prin modul in care a relatat realitatile sociale complexe, iubirile, intrigile, obiceiurile si preocuparile taranilor romani. Ar fi doar una din cartile care surprinde satul romanesc in toata splendoarea lui, eu fiind o fana a acestui subiect, aceste carti venind sa confirme, inca o data, ca "vesnicia s-a nascut la sat."

Anonim spunea...

Marcel Nasturel
nastureimarcelati@hotmail.com

Cartea mea preferata este 50 de umbre ale lui Grey.
Stiu ca voi fi criticat pentru ce voi scrie, dar cred ca fiecare are dreptul la o parere. Stiu ca sunt multi oameni care critica aceasta carte (mai ales filmul) insa peste 75% dintre acele persoane nici macar nu au citit cartea/vazut filmul. Ei nu inteleg cu adevarat ce se intampla, plotul este cu adevarat minunat, adica haideti sa fim seriosi, trebuie sa intelegem esesnta. Plotul acestei carti este acelasi ca in poezia lui Lucian Blaga "Eu nu strivesc corola de minuni a lumii". Ceea ce Grey incearca sa faca prin BDSM-ul lui este sa isi arate iubirea fata de fatuca aia. Nu-mi place sa dau citate pt ca Kazi Ploae spune ca suntem inculti, dar doar asa pot sa demonstrez ceea ce vreau sa exprim: "şi nu ucid / cu mintea tainele, ce le-ntâlnesc / în calea mea / în flori, în ochi, pe buze ori morminte." Aceste versuri subliniaza fix ideea, plotul acel carti.. fara BDSM nu exista iubire, nu exista atingerea acelui nivel inalt ai tainei supreme dintre 2 corpuri si suflete. Cred ca imi permit sa spun ca 50 de umbre este o readaptare clasica a poeziei lui Blaga, daca nu, cu siguranta, aceasta carte isi are radacinile in poemele si ideiile poetului Lucian B.
Va multumesc. xoxoxo

alexa ioana spunea...

nume:Antone Ioana Alexandra

e-mail: dulce_yoana@yahoo.com

Cartea mea preferata este “Asasin la feminin” scrisa de autoarea de origine romana Monica Ramirez. De ce am ales sa iti prezint aceasta carte? Din mai multe motive, pe care am sa le enumar mai jos. Primul dintre ele ar fi ca, din pacate, nu multa lume stie de aceasta bijuterie literara, cu atat mai putin ca este scrisa de o scriitoare din tara nostra care merita tot respectul pentru munca depusa. Al doilea motiv pentru care am ales sa iti vorbesc despre aceasta carte il reprezinta faptul ca Asasin la feminin este primul volum care deschide fascinanta serie Alina Marinescu in care vei face cunostinta cu niste persoanje pe care le vei indragi pe data, le vei uri si le vei iubi, vei dori sa existe in viata reala , sa le cunosti si sa iti fie prietene (pentru ca te asigur ca vei avea multe de invatat de la ele) . Vei avea impresia ca le cunosti de multi ani, asta din cauza ca ….ei, da, aici vine al treilea motiv – si cel mai important, cred eu – personajele dau impresia de autenticitate, deoarece atat ele cat si povestea lor de viata sunt inspirate dintr-o poveste reala. Si ce mai poveste ! O poveste despre iubire, tradare, spionaj, comunism, organizatii secrete, puterea de a merge mai departe atunci cand nu mai ai pe nimeni alaturi care sa-ti ofere alinare, puterea de a te ridica si de a lua totul de la capat atunci cand pierzi si ultima farama de speranta, , misuni riscante in care moartea pandeste la fiecare colt si care va iesi de multe invingatoare si iti va lua totul cu un suras meschin pe buze, arta seductiei si arta de a supravietui neprevazutului -, cu toate acestea te vei confrunta daca vei avea curajul sa incepi acest volum incredibil, o adevarata lectie de viata si moarte, iubire si ura, putere si sensibilitate.
Daca nu am reusit sa te conving cat de minunata este aceasta carte/serie, sper ca citatul ales de mine va reusi sa faca asta !
“Ecoul talpilor lor alergand pe asfaltul ud ii invaluia ca un scut protector, muschii le tremurau de efort, adrenalina le pompa prin vene ca un drog. Miscarile trupurilor li se sincronizasera perfect intre prima impuscatura si a cincea , bratele propulsandu-I inainte la unison. Avantajul de treizeci de secunde in fata atacatorilor nu era suficient sa-I protejeze de gloantele ce suierau in jurul lor ca un roi de albine demente. Continuau sa alerge intr-un ritm innebunitor , viata depinzand numai de agilitatea pe care era essential sa o posede. Ceva normal in lumea lor fantomatica.”

Praf de stele spunea...

Mulţumim pentru şansă! ^_^

Andreea Ilie
deea_princes95@yahoo.com

Una dintre cărţile mele preferate este "Mândrie şi prejudecată" de Jane Austen, care ne vorbeşte atât despre prejudecăţile claselor sociale din secolul al XIX-lea, cât şi despre mândria ce îi ţine pe îndrăgostiţi departe unul de celălalt. Acest roman superb, dincolo de idealul pentru dragoste, aduce în discuţie condiţia femeii într-o societate în care partea masculină domină, căsătoria de convenienţă şi incapacitatea de a trece graniţele unor clase sociale, prestabilite prin naştere şi titlul moştenit din generaţie în generaţie. Totodată, "Mândrie şi prejudecată" este şi o poveste de dragoste captivantă, ce are în prim plan două personaje şi personalităţi puternice, genul acela de personaje pe care nu le-ai vedea niciodată împreună, pentru că nu s-ar putea suporta, şi, totuşi, exact genul acela de personaje între care s-ar putea înfiripa dragostea.

Anndrei spunea...


Salutare,

Înainte de toate, mulțumim mult pentru acest concurs. În caz că am să fiu fericitul câștigător, mă poți contacta la adresa de mail andrei.cioata17@yahoo.com!

Cartea mea preferată? Sincer, ar fi ceva extrem de trist să am una singură. Am zeci de cărți preferate. Cărți care m-au făcut să plâng, să râd, să chicotesc, să mă enervez, să devin irascibil, cărți care m-au sustras în lumea lor și m-au făcut să trăiesc o altă viață. Toate cărțile au povestea lor proprie, toate cărțile ascund ceva frumos, tăinuiesc ceva ce trebuie descoperit - tocmai de-aici și plăcerea lecturii. Toate cărțile mocnesc de viață și de speranță. Trăim alături de personaje, uneori chiar ne identificăm cu ele și rezonăm cu ceea ce fac - mie, unul, mi se întâmplă foarte des. Dar, ca să nu mă abat de la regulă, am să aleg una singură.

„Pe aripile vântului”, de frumosul om Margaret Mitchell. Sincer, e atât de trist că autoarea a murit la o vârstă atât de fragedă. Sunt sigur că ar fi scris și alte romane la fel de minunate. Îmi place romanul „Pe aripile vântului” pentru că este, pur și simplu, un roman de viață. Este nu numai un manuscris al unei istorii, ci este povestea unei femei care a trecut prin încercările vieții, care s-a inițiat în acest teluric continuu care încorsetează, care a înțeles că „și mâine este o zi”, dar o zi care nu trebuie lăsată să treacă, o zi ce trebuie fructificată. „Trăiește fiecare zi ca și cum ar fi ultima” pare să fie dictonul ei călăuzitor. Da, vorbesc despre Scarlett, despre acea fată, acea fată de la început pe care ajungi s-o urăști, să n-o înțelegi și să-i judeci alegerile. Că prea se crede „cea mai tare din parcare”, prea se crede cea mai râvnită și frumoasă. Dar, apoi, cu cât parcurgi paginile romanului, începi să ai acces la psihologia acestui personaj complex, pe care Margaret Mitchell l-a creionat cu tot sufletl ei, din lumini și umbre. Am iubit-o pe Scarlett, am iubit-o din tot sufletul și aș fi vrut ca povestea ei să nu se termine niciodată. De fapt, nu s-a terminat niciodată, pentru că ea în așteaptă „acea zi de mâine”.

Romanul acesta mi s-a părut perfect. Un roman cu o poveste de dragoste foarte frumoasă, cu personaje puternice, complexe, cu o intrigă foarte bine consolidată și un stil incomparabil. După ce vei fi citit romanul, va fi imposibil să nu te fi îndrăgostit de el. :) Ți-l recomand cu mare drag, este unul dintre romanele adolescenței mele care mi-au marcat „starea” de cititor. Ar mai fi, bineînțeles, câteva, dar cel mai frumos am rezonat cu Margaret Mitchell și cu genialitatea ei!

Încă o dată, îți mulțumim pentru concurs și urez succes tuturor participanților! Mi-a făcut plăcere să-mi pot împărtăși preferințele!

Unknown spunea...

Ana Maria B.
bumaria27@gmail.com

Una dintre cartile mele preferate este "Fata de hartie" de Guillaume Musso. Inainte sa o cumpar, imi doream o carte ce are o poveste romantica,cand am zarit-o in rafturile librariei,coperta inspira o tenta de mister. Era prima data cand puneam mana pe o carte de Guillaume Musso, dupa ce am citit-o mi-am dat seama ca instinctul de a o alege nu a fost gresit.

In primul rand, firul narativ te inseala, esti cuprins in poveste suferind alaturi de personaj si traind cu el pana cand povestea "siropoasa" pe care mi-o doream la inceput, se naruie. In sinea mea mi-am spus, eu vroiam o carte romantica, nu una care sa iti taie elanul la mijlocul ei si sa suferi. Dar atunci cand crezi ca toata povestea a esuat si nici un autor nu ar mai putea salva cartea aceasta, atunci ti se arata ca te-ai inselat. Guillaume Musso doar s-a jucat cu mintea cititorului, cu sentimentele lui, cu atasamentul sau fata de carte si personaj.
Autorul este un magician care vrea sa iti arate ca te poate pacalii si de aceea iubesc acest autor si mai ales "Fata de hartie", fiind prima carte citita de mine dintre volumele sale. Cartea aceasta iti antreneaza si mai mult mintea, te face si sa o iubesti si sa o urasti. Este un sirop psihologic, de aceea este preferata mea.

In caz ca va intereseaza cartile sale, sa fiti atenti la ce se afla in spatele randurilor, la intelesurile ascunse ale cuvintelor.