27 august, 2015

In curand la Nemira!

RAZBOIUL BATRANILOR DE JOHN SCALZI 
Primul volum din seria Razboiul batranilor.
In ziua in care a implinit 75 de ani, John Perry a facut doua lucruri. Mai intai a vizitat mormantul sotiei, apoi s-a inrolat in armata.
Vestea buna este ca oamenii au cucerit in sfarsit stelele. Vestea proasta este ca planetele potrivite pentru a fi locuite sunt putine si rasele de extraterestri cu care ne luptam pentru ele sunt numeroase. Asa ca luptam. Pentru a apara Pamantul si pentru a cuceri noi teritorii in spatiu. Departe de casa, razboiul continua de zeci de ani si Fortele Coloniale de Aparare cauta intotdeauna noi recruti.
Toata lumea stie ca atunci cand ajungi la varsta pensionarii te poti inrola in FCA. Ei nu cauta tineri, ci vor oameni cu toata experienta si cu toate cunostintele acumulate intr-o viata. Odata inrolat, esti luat de pe Pamant si nu te mai poti intoarce niciodata. Vei lupta doi ani pe front. Și, daca supravietuiesti, esti recompensat cu o casa a ta, pe una din planetele colonii greu castigate.
John Perry profita de oferta si pleaca la razboi, fara sa aiba nici cea mai mica idee despre ce il asteapta acolo. Pentru ca adevarata lupta, la ani-lumina de casa, cat si transformarea prin care va trece sunt mult mai grele si mai ciudate decat orice si-ar fi imaginat.
Titlu originalOld Man's War
ColectiaNautilus
ISBN978-606-758-341-0
Cod bara9786067583410
AutorJohn Scalzi
TraducatorMarian Truta
FormatPaperback
Dimensiuni130 x 200 mm
Nr. pagini296
PRECOMANDA AICI .
DATA APARITIEI : 11.09.2015


PARFUMUL IUBIRII DE CRISTINA CABONI
Elena are un talent rar: descopera ingredientele unui parfum imediat ce-l miroase. Parfumul a facut parte intotdeauna din viata ei. Se simte acasa numai atunci cand o invaluie esentele mirifice ale florilor, al plantelor si ale mirodeniilor.

Datorita harului ei, ajunge de la Florenta la Paris si se initiaza in stravechea arta a aromei. In Orasul Luminilor descifreaza enigmatica reteta straveche a unui parfum fara egal, conceput de strabunica ei. In calatoria ei spre o noua viata, in care prind contur emotii tari ca esentele, il intalneste pe Cail, barbatul care cultiva soiuri rare de trandafir. Impreuna, cei doi merg pe calea mirosurilor secrete, a amintirilor indepartate si a sperantei de a descoperi iubirea de neuitat.

„Parfumul este calea. S-o strabati inseamna sa-ti gasesti propriul tau suflet.“
Cristina Caboni
Titlu originalIl Sentiero dei Profumi
ColectiaDamen Tango
ISBN978-606-758-347-2
Cod bara9786067583472
AutorCristina Caboni
TraducatorAlexandru Macovescu
FormatPaperback
Dimensiuni130 x 200 mm
Nr. pagini376

PRECOMANDA AICI
DATA APARITIEI : 11.09.2015

ISTORIA CRUCIADELOR VOL. III - REGATUL ACREI SI CRUCIADELE TARZII DE STEVEN RUNCIMAN
„Acest volum intentioneaza sa acopere istoria Orientului Latin si a Razboaielor Sfinte de la revigorarea regatului latin al Ierusalimului, pe timpul Cruciadei a Treia, pana la prabusirea sa un secol mai tarziu si cu un epilog despre ultimele manifestari ale spiritului cruciat. Este o istorisire cu cateva teme inmanuncheate. Declinul Orientului Latin cu micile, dar complicatele sale tragedii a fost intrerupt periodic de mari expeditii cruciate care, toate, dupa incheierea celei de-a Treia, s‑au terminat fie prin devieri, fie prin dezastru. […]
Istoria cruciadelor este un subiect foarte vast, cu limite destul de putin precizate, iar felul in care am abordat subiectul reprezinta o alegere personala. Daca cititorul considera ca amploarea pe care am dat‑o diferitelor aspecte este gresita, voi spune doar ca autorul trebuie sa isi scrie cartea in felul sau. Este nefiresc pentru critici sa se planga ca autorul nu a scris cartea asa cum ar fi facut‑o ei daca ar fi abordat subiectul. Sper insa ca nu am omis nimic esential intelegerii temei.“
Steven Runciman
Titlu originalA History of the Crusades. Vol. III: The Kingdom of Acre and the later Crusades
ColectiaByzantivm
ISBN978-606-579-868-7
Cod bara9786065798687
AutorSteven Runciman
TraducatorMaria Pakucs-Wilcocks, Marian Coman, Ovidiu - Victor Olar, Ovidiu Cristea
FormatHardcover
Dimensiuni145 x 215 mm
Nr. pagini544
PRECOMANDA AICI.
DATA APARITIEI : 18.09.2015



Un comentariu:

Anndrei spunea...

Sună interesant, doar că eu nu prea mă omor cu cărțile SF. Și cei de la Nemira, Nautilius, se axează pe asta! :) Bine, evident, sunt persoane care citesc așa ceva, dar eu rămân la oameni! :D