29 septembrie, 2015

In curand la Nemira * top 3 *

1. Cavalerul celor sapte regate - George R. R. Martin

Cu o suta de ani inainte de Urzeala Tronurilor, doi eroi neobisnuiti bantuiau prin Westeros...
Inainte de Tyrion Lannister si Podrick Payne, au fost Dunk si Egg. Sir Duncan cel Inalt, un calaver novice, dar curajos isi intrece rivalii cel putin prin statura, daca nu prin experienta. Alaturi de el se afla varianta lui in miniatura, Egg, un baiat al carui nume adevarat (ascuns de toti cei pe care-i intalnesc) este Aegon Targaryen. Desi eroi mai neverosimili nu se gasesc in tot Westerosul, cei doi au in fata lor aventuri extraordinare, in mijlocul intrigilor regale, al raufacatorilor si al celor inebuniti dupa putere.
Actiunea din cele trei nuvele care alcatuiesc Cavalerul celor Sapte Regate, adunate pentru prima oara intr-un singur volum, are loc cu un secol inainte de evenimentele din Urzeala tronurilor, in epoca in care dinastia Targaryenilor controleaza Tronul de Fier. Inca mai traiesc oameni care au vazut dragonii zburand deasupra oraselor distruse. Iar Westerosul e plin de comploturi regale, rivalitati, dar si de eroi.
2. Mr. Mercedes - Stephen King 
 Prima parte din seria Bill Hodges.
 Castigator al premiului Edgar Award 2015
  In orele friguroase ale diminetii, sute de someri disperati se aseaza la coada unui targ de joburi intr-un oras din Midwest. Din senin, soferul unui Mercedes furat sparge multimea si ii calca cu masina pe oamenii nevinovati care asteptau la portile targului, apoi da cu spatele si ii ataca din nou pe cei ramasi in picioare. Opt oameni sunt ucisi si alti cinsprezece sunt raniti. Ucigasul fuge de la locul faptei.
 Dupa cateva luni de la incident, intr-o alta parte a orasului, Bill Hodges, un politist pensionat, este inca bantuit de aceasta crima neelucidata. Intr-o zi, o scrisoare anonima primita de la cel care revendica atacul il scoate pe Hodges din depresie si apatie in momentul in care ameninta cu o noua agresiune si mai violenta. Bill Hodges nu mai are timp de pierdut si trebuie sa porneasca pe urmele ucigasului pentru a preveni moartea a mii de oameni nevinovati.
 In noul sau roman, maestrul thrillerului, Stephen King, ne arata mecanismele infricosatoare din mintea rece a unui criminal lipsit de emotie, o lectura pe care nu o veti uita prea curand.

3. Blonda cu ochi negri - Benjamin Black 

Intr-o dupa-amiaza de vara, in biroul detectivului Philip Marlowe intra o bogatasa tanara si frumoasa. Vrea sa dea de urma fostului iubit. Detectivul se apuca de treaba si descopera imediat ca disparitia acestuia nu este decat prima dintr-o serie de intamplari stranii. Nu trece mult si se trezeste intr-o poveste incalcita, in care e implicata o familie putred de bogata...
„Raymond Chandler zambeste undeva, pentru ca Blonda cu ochi negri e un roman frumos, care se face ecoul melancoliei lui la o intensitate perfecta... Mi-a placut mult.”
Stephen King
„Cea mai recenta incarnare a detectivului inventat de Raymond Chandler ii va incanta pe admiratorii scriitorului si ai lui Philip Marlow, iar cartea va fi o bucurie si pentru noii fani ai romanului politist.”
Library Journal
„Benjamin Black reuseste sa surprinda nu numai vocea lui Marlowe, ci si suflletul lui.”
Entertainment Weekly

Niciun comentariu: