01 octombrie, 2011

Recenzie Zece negri mititei- Agatha Christie

Zece negri mititei

                   Asa cum mentionam intr-un post anterior am imprumutat de la bilioteca "10 negri mititei" de Agatha Christie. Mai auzism numele cartii inainte dar niciodata nu apucasem sa o citesc. Momentan sunt inca prinsa in mrejele cartilor de acest gen si caut tot mai multe. Sunt extrem de interesante si se citesc destul de repede datorita dialogului.
In aceasta carte este vorba de  10 persoane atrase pe Insula negrului de Domnul Owen un personaj care pare sa stie totul despre fiecare dintre ei, dar care se pastreaza in anonimat. Toti cei zece locuitori ai micutei insule sunt acuzati de comiterea unei crime ce nu poate fi dovedita legal si incet, incet personajele incep sa moara conform catecului "Zece negri mititei".Criminalul este ingenios, nu lasa nicio urma reusind totodata sa-i faca pe ceilalti sa se banuiasca unul pe celalalt.
                   Cum Insula Negrului era prea mica pentru ca un posibil criminal sa se ascunda acolo, se ajunge la concluzia ca unul din ei este ucigasul. Vei ajunge tu insuti sa banuiesti diverse personaje, sa le consideri criminalul crezand ca ai dezlegat de unul singur misterul cartii dar la final vei realiza ca te-ai inselat. Sfarsitul cartii, pe care nu'l pot dezvalui pentru ca as strica toata magia si suspansul, este unul total neasteptat. Singurul mod prin care puteai ghici finalul era daca il citeai dinainte, ceea ce nu sugerez sa faceti.
                   Cartea este o adevarata capodopera si o recomand oricui, indiferent de varsta.Este o carte interesanta, care nu te lasa sa te intrebi: "Oare ce s-a intamplat totusi?" sfarsitul oferindu-ti toate raspunsuri-le de care ai nevoie.

 Siiiii acesta este cantecul "Zece negri mititei"

"Zece negri mititei
Au cinat sub luna noua,
Unul insa s-a inecat
Si-au ramas doar noua.

Noua negri mititei
Au stat noaptea dupa trei,
Unul s-a-ntrecut cu somnul
Si-au ramas doar optdin ei.

Opt negri mititei
Trec prin Devon intr-o noapte,
Unul zice: "Eu raman!"
Si-au ramans doar sapte.

Sapte negri mititei
Despicau surcele groase,
Unul s-a taiat in doua
Si-au ramas doar sase.

Sase negri mititei
Se jucau cu-n stup netotii,
O albina inteapa unul
Si-au ramas doar cinci cu totii.

Cinci negri mititei
Vor s-ajunga magistrati,
Unul si-a implinit dorinta
Si-au ramas deci patru frati

Patru negri au plecat
Hat pe mare mititeii,
Unul a picat in plasa
Si-au ramas doar trei.

Trei negri mititei                                                                
Zic: "La zoo e de noi!"
Pe unul il stranse un urs in brate
Si-au ramas doar doi.

Doi negri mititei
Se uscau la soare un pic,
Unul s-a prajit de tot
Si-a ramas un negru mic.

Un negru mititel,
Ramas singur, singurel,
Cu un srteang s-a spanzurat
Si na mai ramas nici el."





Pentru a comanda cartea click aici

10 comentarii:

Anonim spunea...

Am un defect: nu imi prea plac romanele politiste. In fine, nici nu am incercat sa citesc prea multe pentru ca nu m-au prea atras. Oricum, subiectul pare dragut. Si cantecul acela ma face sa ma simt in lumea Albei-Ca-Zapada si a celor 7 picitici ... :))

JustLaugh spunea...

mereu ma ingrozeste cantecul cand il aud:))..pe colegi mei ii mai apuca din cand in cand sa cante din el:D..eu am citit-o doar pentru ca ne-a dato profa de romana:D..nu prea e genul meu si la inceput m-a cam plictisit dar mi-a placut sfarsitul si acum mi se mai pare ciudat dar totusi ma bucur ca am citit-o:)

Anonim spunea...

Ah, eu nu am avut-o de citit la romana! :( Ma rog, profa mea de romana nu cred ca se impaca prea bine cu literatura universala! =))

JustLaugh spunea...

e si un film care e destul de bun dupa parerea mea:D..in caz ca nu prea te fascineaza cartea:)

mm spunea...

Sunt un mare fan Aghata Christie si a cartilor de acest gen...Am imprumutat si eu cartea de la biblioteca...si nu pot sa spun nimic altceva decat "Geniala". Cantecul Zece Negri Mititei imi da fiori, cea ce mi se pare extraordinar pentru un roman politist...Cartea a reusit sa ma fascineze si sa ma prinda cu lanturi invizibile de ea...Hmm, iar finalul a fost delicios, as putea spune chiar cireasa de pe tort...Ce ma enerva cel mai mult era ca atunci cand credeam ca stiu cine este criminalul...respectivul personaj murea..Cred ca nu sunt singura careia i s-a intamplat...Asta ador la Aghata, este atat de inprevizibila, nu ai de unde sa stii ce este in mintea ei pana nu citesti si ultima pagina...Oricum superba carte si superba recenzie:D

Alexandra Ioana spunea...

ce dragutz e titlul:)),si foarte amuzant:)),autoarea mi se pare una foarte buna si de exceptie:D

Unknown spunea...

eu as vrea sa citesc ceva de Agatha dar sunt mare fan Sherlock Holmes si ma gandesc ca daca as citi ceva de Poirot m-as simti ca si cand l-as insela pe Holmes, dar cred ca, cat de curand am sa ii dau o sansa si lui Poirot

JustLaugh spunea...

Aghata Christie are talentul sa te faca sa crezi ca ai aflat cine e in spatele intamplarilor ingrozitoare...si la sfarsit iti dai seama ca nu ai fost nici pe aproape:))

Alexandra Ioana spunea...

nu am citit nicio carte de Aghata Christie,insa,pare o autoare foarte buna si interesanta.

Unknown spunea...

Este superba cartea asta.Am citit-o pe nerasuflate.
Felicitari pentru recenzie!!