04 februarie, 2012

Recenzie Beastly - Alex Flinn

Daca as fi intrebata care este desenul meu preferat din toate timpurile, as spune fara sa ezit "Frumoasa si Bestia". Inca de mica am avut o pasiune pentru aceasta poveste. Obisnuiam sa o vad de cateva ori pe saptamana pentru ca niciodata nu ma saturam de ea. Poate de vina era faptul ca Belle nu era printesa sau pur si simplu frumusetea povestii in sine, dar cert e ca mereu mi-a placut.

Cartea prezinta exact aceeasi veche poveste doar ca dintr-o perspectiva noua si inovativa. Actiunea are loc in zilele noastre, iar personajele sunt la varsta adolescentei. Cand este iubirea mai frumoasa, daca nu in adolescenta?

Kyle este frumos,bogat, egoist, rasfatat, printul liceului, are un tata extrem de bogat si evident are impresia ca totl i se cuvine. Este frumos, deci se asteapta ca in jurul lui sa graviteze doar persoane frumoase. Oricine este urat, nu este demn de atentia lui. In mica lui lume superficiala, singura calitate prin care Kyle isi alege prietenii, pe care de altfel ii place sa ii controleze, este infatisarea.

Atunci cand invita la bal o fata gotica, din puctul lui de vedere..urata, nu isi  imagineaza ca totul va merge pe un drum neasteptat. Din dorinta lui de a rade de orice persoana care nu se ridica la standardele sale, Kyle o face pe vrajitoarea Kendra sa il blesteme, sa il transforme intr-o bestie.

Si asa cum este de asteptat, singura metoda prin care blestemul poate fi inlaturat este prin dragostea adevarata, prin iubire. Astfel Kyle trebuie sa gaseasca o fata care sa-l iubeasca, asa cum este el in doi ani, sau va ramane vesnic o bestie. 

Un personaj ce mie nu mi-a placut a fost tatal sau, care ar fi preferat sa il puna pe Kyle in pericol de moarte prin diferite operatii estetice, decat sa accepte faptul ca fiul sau este urat. Apoi a inceput izolarea, iar tatal sau nu a devenit decat o amintire, singura urma pe care a lasat-o in viata lui fiind cardul de credit si casa in care l-a lasat sa locuiasca cu menajera Magda si profesorul sau orb Will ( care by the way era destuul de genial) . Tatal lui Kyle era mai ingrijorat de ce ar spune presa daca s-ar afla de infatisarea fiului lui, de ce s-ar alege de imaginea sa, decat de viata si viitorul lui Kyle..oribil..

Atunci cand un barbat dependent de droguri vrea sa ii sparga locuinta pentru a face rost de bani, viata lui Kyle incepe sa se schimbe radical. Barbatul accepta ca in schimbul libertatii sale sa ii dea lui Kyle fiica sa, Lindy( un alt tata denaturat..oare ce se intampla cu parintii in cartea asta?). Oare Kyle are in sfarsit o sansa?

 Povestea este in totalitate scrisa din perspectiva lui Kyle. Stilul mi-a placut foarte mult, sentimentele si trairile protagonistului fiind expuse atat de bine. Pagina cu pagina, citim schimbarea lui Kyle, din baiatul egoist si superficial, intr-o persoana capabila de sentimente. Ii observam toata suferinta, disperarea, dar mai apoi iubirea si sentimentele puternice pentru Lindy. Mi-a placut foarte mult aceasta carte, este perfecta daca ai nevoie de o doza buna de romantism. Cartea nu ne prezinta doar schimbarea unui baiat rasfatat, ci ne spune printre randuri ca totul este posibil. Oamenii se pot schimba, nicio decizie nu este una finala si oricare dintre noi merita o a doua sansa. Let love find you.

11 comentarii:

Only Books spunea...

!<3 De cand imi doresc cartea astaaa! Superba recenzia!:)

Dee.

Iulya Elena spunea...

Si eu ravnesc la cartea asta de mult timp si nu am avut prea multe ocazii sa o cumpar...Recenzia e super si chiar abia astept sa fac rost de carte<3

Anonim spunea...

Ah, cat de superba e cartea! Am citit-o in mai putin de 2 zile. A fost un roman de dragoste perfect, ceva de genul Frumoasa si Bestia abandonati in New York. Si cu stropul acela de actiune din sfarsit, cand Lindy se duce sa isi salveze tatal, hmmm, pefecta! <3

JustLaugh spunea...

hehe..si eu am citit-o :X..e draguta dar nu prea m-a impresionat semana prea mult cu frumoasa si bestia ma asteptam la un alt sfarsit dar a fost frumoasa cartea si coperta e simpla si placuta priviri..iar filmul e total paralel fata de carte..:))

Anonim spunea...

Da, filmul ... ei bine, era cam acelasi lucru si fara! Mie mi-a placut mult cartea! A fost o lectura usoara si, pana la urma acela era si scopul: o varianta mai adolescentina a povestii Frumoasa si Bestia! :)

JustLaugh spunea...

mie mi-au placut actori:">...si de asta m-am uitat la film:))...oricum e dragut:)

Alexandra Ioana spunea...

foarte frumoasa carte:X,am auzit ca a fost si film,insa,nu l-am vazut,sper sa apuc sa-l vad cat de curand posibil,pentru ca cartea nu o am :-<

Unknown spunea...

wow dar chiar te pricepi la recenzi. Bravo ai talent. Uite eu nu stiam nimic de cartea asta si tu m-ai convins ca trebuie citita. Sunt curioasa cum este acel servitor orb, de ce zici tu ca e genial.

mm spunea...

Nu pot sa spun ca am fost o mare fana a povestilor de dragoste in copilarie. la mine a fost mereu Harry Potter. Adica preferam sa spivesc Hp la televizor, chiar daca nu stiam sa citesc subtitrarea, decat sa ascult povesti. Copil rasfatat si eu. Dao oarecum Frumoasa si Bestia m-a prins, adica ma facea sa cred ca orice este posibil si ca orice greseala poate fii indreptata. Cartea aceasta mi se parte intruchiparea perfeta a povestii mentionate mai sus, dar intr-o alta epoca. Hmm, da este amuzant cum tatii din aceasta carte sunt un pic denaturatii. Pe unul il obsedase parerea celor din jur, iar pe altul libertatea sa. Orcum draguta idee.

JustLaugh spunea...

a fost printre primele carti citete care erau din perspectiva unui baiat....si nu a fost asa rea:) iar in cartea mi se pare mult mai infricosator Kyle fata de film:))

deea s spunea...

Pur si simplu ador filmul:x insa cartea nu am avut placerea sa o citesc.Sper sa mi-o iau cat de curand:D