20 iunie, 2012

Mic dictionar pentru indragostiti - Xiaolu Guo

Hei dragilor! Iulia mi-a propus promovarea unei carti mai putin cunoscute de la Editura Rao. Cartea pare cu adevarat interesanta, cred ca mi-o voi cumpara si eu .Siceeer ma tenteaza chiar foarte tare, tinand cont ca toata viata am fost bantuita de faptul ca am trasaturi asiatice :)).




http://www.raobooks.com/images/titluri/coperta_1290_big.gif"Este vorba despre "Mic dictionar pentru indragostiti" de Xiaolu Guo, si pot sa citez ca este o carte "Amuzanta si plina de intelepciune":)


O chinezoaică aterizează în Londra. Un englez "aterizeaza" în viaţă. Un dictionar complet al tuturor năbădăilor şi neînţelegerilor posibile între doi îndrăgostiţi. Sau o comedie romantică. Eroina noastră e o tânără chinezoică trimisă de părinţi la studii în Londra. Adică în lumea civilizată! Dar cum englezii nu pot să-i pronunţe nici măcar numele (că de înţeles şi acceptat nici nu poate fi vorba), ea şi-l schimbă, se va numi Z. Viaţa în capitala Angliei e plină de necazuri şi surprize. Una dintre ele e întâlnirea cu un bărbat. Din momentul în care îi zâmbeşte, ea descoperă o lume cu totul nouă, o lume foarte ciudată, plină de sex şi libertate. Cum în lumea occidentală dragostea e văzută altfel decât în China, chiar dacă ai învăţa toate cuvintele englezeşti care desemnează acest măreţ sentiment, tot nu ai vreo şansă să-l înţelegi pe bărbatul pe care-l iubeşti.


Eu sunt incantata de ea si mai avem si cateva secvente in chineza pe care ni le traduce..:P

"Eu te iubesc, dar tu nu spui ca vrei sa fii liber.
De ce sa fie libertatea mai importanta decat dragostea?
Fara dragoste , libertatea e goala.
De ce nu pot coexista libertatea si dragostea?
De ce dragostea trebuie sa fie prizoniera libertatii?
Atunci, cati oameni traiesc in aceasta temnita?"


O sa descoperit viziunea lui Z in legatura cu mai multe cuvinte (cat si caracteristici si actiuni la propriu) cum ar fi:
homosexual, burlac, a fertiliza , farmec, rai, romance...etc.Toate aceste sunt mici "capitole" pe care ea le defineste cu exemple din experienta proprie.

Sper sa indrazniti sa o luati :) . Merita! "

Ce spuneti? Va place?I-ati da o sansa? I <3 it !

Thanks Iulia >:D<

4 comentarii:

Iulya Elena spunea...

Nu ai pentru ce mai ales pentru ca o carte ca asta mai devreme sau mai tarziu ar fi fost decoperita.
Sigur nu va va dezamagii asteptarile!:)

Alexandra spunea...

Sigur nu ne dezamageste >:D<
Chiar imi place descrierea :x

Anonim spunea...

Suna bine! Si ce daca ai trasaturi asiatice? :))

JustLaugh spunea...

hmmm..eu i-as da o sansa..imi place citatul si mi se pare interesanta.E ceva diferit de cele citite de mine pana acuma:D